Zvezda loše počela pa pregazila UNIKS pred nedjelju odluke

Crvena zvezda savladala je UNIKS iz Kazanja u Beogradskoj areni u posljednjem meču regularnog toka Evrolige pred svojim navijačima – 83:65 (40:31).

Srpski i regionalni šampion loše je počeo susret, ubacivši samo dva poena za nešto manje od sedam minuta košarke, ali je potom u potpunosti razbio rivala.

Ekipi Dejana Radonjića će ovaj trijumf dobro doći pred nedjelju odluke – pošto će najprije u utorak igrati protiv Budućnosti majstoricu za prolazak u finale ABA lige, dok je tri dana kasnije čeka okršaj za Darušafakom u Istanbulu, koji će odlučiti o posljednjem učesniku četvrtine finala elitnog takmičenja.

Crveno-bijeli imaju 16 pobjeda i 13 poraza, a turski sastav jedan trijumf manje na devetom mjestu. Prvak Srbije mora da slavi protiv Darušafake ukoliko želi da se i treću godinu u nizu nađe u drugoj fazi Evrolige.

Najefikasniji na meču bio je Milko Bjelica sa 19 poena, Marko Gudurić je imao jedan manje, Marko Simonović 13, a kod gostiju Kit Lengford 16.

I pored date situacije, da ovaj susret nije bio previše rezultatski važan, mora se istaći da su igrači Zvezde zaslužili punu halu zbog svega što su uradili ove sezone, ali je ipak samo ‘donji prsten’ bio popunjen – što je najslabija posjeta ove sezone u Areni.

(B92)