Vol, Bil i Milsap ne idu na SP

[dropcap]LAS VEGAS[/dropcap] Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nastaviće pripreme za FIBA Svjetski kup u Španiji bez tandema Vašingtona Džona Vola i Bredlija Bila, kao i krila Atlante Pola Milsapa, koje je selektor Majk Kržiževski precrtao na spisku kandidata za Mundobasket.

Nacionalni tim SAD će poslije Las Vegasa pripreme nastaviti u Čikagu, gdje će raditi 16 preostalih kandidata za Prvenstvo svijeta. Kržiževski će finalni rez napraviti poslije tog perioda, kada će saopštiti imena još četvorice igrača na koje neće računati u Španiji. Ako neko ne bi trebalo da brine o tome da li će se ukrcati u avion za Španiju 23. avgusta, onda su to Kevin Durent, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Derik Rouz i Stefon Kari, koji, prema pisanju Amerikanaca, imaju obezbijeđeno mjesto među 12 najboljih. Preostali koji će se do finalne odluke Kržiževskog boriti za mjesto u ekipi su Kajri Irving (Klivlend), Demijan Lilard (Portland), Kajl Korver (Atlanta), Demar Derozan (Toronto), Klej Tompson (Golden Stejt), Čendler Parsons (Dalas), Kenet Farid (Denver), Gordon Hejvord (Juta), Demarkus Kazins (Sakramento), Andre Dramond (Detroit) i Mejson Plamli (Bruklin).

Zbog lakših povreda pozivu Kržiževskog se nisu odazvali Kajvaj Lenard i Blejk Grifin, dok je Kevin Lav odustao, jer želi da se posveti pronalaženju kluba.

U Španiju neće ići ni Pol Džordž zbog loma noge koji je doživio tokom pripremne utakmice.