Sušić zove Prcića

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Safet Sušić, selektor reprezentacije BiH, istakao je da će Sanjin Prcić, novi fudbaler Rena, dobiti poziv u nacionalni tim za okupljanje u septembru.

Sušić će 20. avgusta objaviti spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve.

“Htio sam prije nekoliko dana gledati meč Sošoa i Orleana, međutim Prcić je dva-tri dana prije te utakmice prešao u Ren. Dobro je da je ostao u prvoj francuskoj ligi, a Ren je i bolji klub. Svakako računam na njega i najvjerovatnije će dobiti poziv za okupljanje u septembru”, rekao je Sušić za Klix.ba.

“Zmajevi” 4. septembra igraju prijateljski meč s Lihtenštajnom u Tuzli, a pet dana poslije u Zenici će ugostiti Kipar u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

“Ništa mi ne znače kasete s utakmica Kipra od prije pet-šest mjeseci, jer će protiv nas možda izaći sasvim novi tim. Ipak, iako su nepoznanica za nas, ne bi trebalo da imamo većih problema s njima, naravno uz ozbiljan i odgovoran pristup utakmici. Autsajdera više nema, a Kipar svoje mečeve ne gubi visokom razlikom, što govori da i oni posjeduju određeni kvalitet, koji se ne smije potcijeniti”, kazao je Sušić.

Selektor BiH je istakao da i dalje računa na Ervina Zukanovića, koji je prešao u Kjevo, a pohvalio transfere Muhameda Bešića iz Ferencvaroša u Everton i Izeta Hajrovića iz Galatasaraja u Verder.

“Dobra je stvar za Bešića što je otišao u Everton, a to je naravno dobro i za reprezentaciju. Njegov transfer najbolje govori šta znači odigrati dobro nekoliko utakmica u reprezentaciji. Hajroviću će biti veoma bitno da se nametne i igra, kako bi dobio više prostora i u reprezentaciji. Ne odričem se nijednog igrača, pa ni Zukanovića. Talijanska liga je veoma kvalitetna, a na njemu je da što više igra”, jasan je Sušić.

Pripreme za mečeve s Lihtenštajnom i Kiprom počinju 1. septembra.