Lalatović: Možda je dobro što smo izgubili od Hanovera

[dropcap]PTUJ[/dropcap] Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da je možda i dobro što su njegovi izabranici poraženi od Hanovera u kontrolnoj utakmici, kojom su završili pripreme u Sloveniji za nastupajuću sezonu.

U najozbiljnijoj provjeri tokom priprema ovog ljeta crveno-bijeli su u Ptuju izgubili od njemačkog bundesligaša sa 3:2, nakon što su ispustili dva gola prednosti.

“Možda je i dobro što nam se desio poraz, treba da vidimo i sve slabosti i da ih ispravimo. Imali smo sjajan ulazak u utakmicu i rano vođstvo od dva gola, a u tom trenutku su nam nedostajale njihove ‘glave’, da se zamenimo i da mi budemo Nemci pa da rutinski privedemo utakmicu kraju, odnosno postignemo još neki gol”, kazao je Lalatović.

On je ocijenio da je ekipa posebno pala u igri nakon prvog primljenog gola i da je tada uzdrmano i samopouzdanje.

“Idemo dalje, najvažnije je da budemo spremni za ono što nas očekuje 9. avgusta na otvaranju sezone u Superligi Srbije i pobeda nad niškim Radničkim, što je naša obaveza. Podsećam već sada da Crvena zvezda u poslednjih 12 godina ima samo dve pobede u prvom kolu”, upozorio je Lalatović.

Dodaje da nije pretjerano razočaran porazom od Hanovera, s obzirom na kvalitet i renome protivnika.

“Igrom u većem delu meča sa Nemcima mogu da budem zadovoljan, pokazali smo dosta i u porazu, međutim, ne i onim kako smo delovali nakon primljenog gola. Konačno, pokazali smo kvalitet u duelu sa timom iz Bundes lige, ali jasno je da su igrači umorni. Siguran sam da će biti mnogo bolje kada počne prvenstvo”, konstatovao je šef stručnog štaba prvaka Srbije, dodajući da otprilike zna postavu koja će istrčati na Marakanu protiv Nišlija.

“Lomim se oko dva ili tri imena, ali generalno već znam tim za utakmicu protiv Radničkog”, zaključio je Lalatović.

Poslije okončanih priprema u Sloveniji, ekspedicija Crvene zvezde se vraća sutra u Beograd.