Rodman miri Sjevernu Koreju i SAD: Kim Džong Un sa Trampovom kapom (FOTO)

Ako ijedan čovjek na svijetu može ujediniti američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođu Kim Džong Una, to je Denis Rodman.

Kontroverzna bivša košarkaška zvijezda, poznata po brojnim tetovažama, šarenim frizurama i gostovanju u “Noćnoj mori” Željka Malnara, dugogodišnji je prijatelj s Kimom i jedan od rijetkim Amerikanaca koji je posljednjih godina posjećivao Sjevernu Koreju, a uz sve to je u njoj i dobrodošao.

Ali osim toga, Rodman i Trampa smatra prijateljem, što ga čini vjerovatno jedinim čovjekom na svijetu koji može to reći za obojicu državnika.

A budući da bi se Kim i Tramp uskoro trebali po prvi put sastati i pokušati riješiti razmirice između svojih zemalja, oglasio se i vragolasti Denis, koji je na Twitteru objavio fotografiju Kima s montiranom kapom s natpisom “Make America Great Again”, što je bio Trampov predizborni slogan.

“Nadam se ovome nakon što se moja dva prijatelja i vođe sastanu idućeg mjeseca”, napisao je Rodman uz heštegove #Mir, #Ljubav, #NeRat i #Diplomatija.

Teško je reći šta je Rodman htio da poruči ovom montažom, jer zaista nema nikakvog smisla da Kim želi “ponovo da učini Ameriku velikom”, ali Rodman je poznat po bizarnim potezima, pa zapravo ne treba ni preispitivati zašto je to učinio.

Uostalom, ko je mogao da pomisli da će baš on biti most koji spaja ove dvije zemlje i najjače američko diplomatsko oružje u sukobu sa Sjevernom Korejom.

(100posto.hr)