Vlasnik FK Džaja sa računa kluba sebi prebacio 197.000 KM

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Protiv Milivoja Glišića (67) iz Laktaša, vlasnika i direktora Fudbalskog kluba “Džaja” iz Banjaluke, policija je podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je sa žiro računa kluba zloupotrebom službenog položaja na svoje ime prebacio 197.000 maraka.

Iz CJB Banjaluka je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Glišić osumnjičen ne samo za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, već i za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, pišu Nezavisne novine.

“Osumnjičen je da je u aprilu 2011. godine, u svojstvu odgovornog lica fudbalskog kluba iz Banjaluke, isplatio 197.000 KM sa žiro računa kluba na svoje ime, na ime povrata pozajmice koju je primio na osnovu falsifikovanog ugovora. Time je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 197.000 KM”, saopštili su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o novcu koji je grad Banjaluka isplatio FK “Džaja” na osnovu dugova koje je banjalučki Fudbalski klub “Borac” imao prema “Džaji”.

Sa druge strane, Glišić je rekao da su ga iz policije zvali na informativni razgovor, te da je inspektorima rekao da je riječ o namještaljci.

“Protiv mene su u posljednje vrijeme podnesene četiri krivične prijave, zato što svoj novac tražim od ‘Borca'”, tvrdi Glišić.

On dodaje da će izdržati, te da će uskoro i on reći ko na njega vrši pritisak i zbog čega.