“Ratnici” u problemu, Durent završio sezonu? (VIDEO)

Košarkaš Golden Stejta Kevin Durent mogao bi da završi sezonu u NBA ligi jer se sumnja da je pokidao prednji ukršteni ligament lijevog koljena.

Durent se povrijedio već u drugom minutu utakmice sa Vašington Vizardsima (112:108), zbog čega je morao da napusti teren i nije se vraćao u igru.

On je povredu doživio na krajnje neobičan način – u duelu ispod koša bili su Marćin Gortat i Zaza Pačulija, Poljak je bacio rivala na zemlju, a ovaj pao saigraču na nogu i povrijedio ga.

Reprezentativac SAD odigrao je još dvije akcije, prije nego što je hramljući napustio halu.

Američki mediji prenijeli su da je Durantula doživio hiperekstenziju, ali su se pojavili mnogo ozbiljniji navodi poslije magnetne rezonance. Voriorsi su saopštili da će detalje snimanja objaviti tek dan kasnije i odmah su krenule priče o potencijalnoj ozbiljnosti povrede.

Kako sada stvari stoje, jedan od najboljih igrača u najjačoj ligi svijeta doživio je najtežu povredu u sportu – pokidao je prednji ukršteni ligament i pauziraće najmanje 6-9 mjeseci.

“Uvijek sam zabrinut kada su u pitanju povrede, nikada ne znate kako će ispasti. Mi sada moramo samo da čekamo i držimo palčeve. Nikada se ne osjećate komotno kada izgubite jednog od najboljih igrača u ligi”, rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

I njegovi igrači se nadaju da sa Durentom nije ništa ozbiljno.

“Odšetao je sa terena, nisam ni primjetio. Moraćemo da saznamo i da se nadamo da nije ništa ozbiljno. Nećemo da se ponašamo kao da je umro, ne znamo još šta se desilo. Sačekajmo da vidimo, pa onda da reagujemo”, istakao je Drejmond Grin.

Stef Kari je djelovao kao da zna da je u pitanju teška povreda.

“Nisam dobro vidio situaciju, osim njegove reakcije kada je pokušao da krene u tranziciju. Ostao je da stoji i kada sam shvatio da je pozvan tajm-aut, znao sam da nešto nije dobro”, dodao je Kari.

U ovom trenutku manje je važno da je promašio jedini šut i prekinuo niz od 562 utakmice u regularnom dijelu sezone (653 uključujući i plej-of) u kojima je postizao najmanje 10 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=vywsicpQZu0

(B92)