Kad Mesi izvodi slobodnjak živi zid je udaljen 10 metara

Jedan od najljepših golova sezone, slobodnjak koji je možda odlučio titulu u La Ligi, rezultat je Mesijeve genijalnosti, ali i pogrešno postavljenog ‘živog zida’.

Barselona je za vikend pobijedila Ateltiko Madrid na Nou Kampu 1-0, a jedini gol zabio je Leo Mesi, fantastičnim udarcem iz slobodnjaka. Ali španska “Marca” piše da je ‘živi zid’ bio na gotovo 10 metara (9,8 m), a ne na regularnih 9,15 metara.

U fudbalu ponekad odlučuju sitnice, a možda je ovaj put odlučilo to što je sudija igrače Atletika postavio više od pola metra dalje nego što je trebao. Genijalcu poput Mesija vjerovatno bi bilo svejedno i da su stajali na 9.15 metara, ali nikada nećemo saznati da li bi zabio da sudija nije odmakeo gostujuće igrače malo predaleko od lopte.

To je Mesiju bio 600. gol u karijeri, treću utakmicu zaredom zabio je iz slobodnjaka, nakon golova Đironi i Las Palmasu.

Protiv Đirone zabio je lukavo ispod ‘živog zida’, Las Palmasu je pogodio u golmanov ugao, a Madriđanima preko ‘živog zida’.

Ukupno je to Mesiju šesti gol iz slobodnjaka iz 63 pokušaja ove sezone što je, za izvođače slobodnih udaraca, sjajnih 9,5 odsto uspješnosti.

(24Sata.hr, Foto: Marca)