Uspješno polažu ispite i iz košarke

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Pripreme za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske započeli su košarkaši Studenta iz Banjaluke.

Tim koji je sastavljen od studenata koji studiraju u Banjaluci igraće svoju drugu sezonu u elitnom društvu.

“Mlad smo klub koji se bavi studentskom pričom. Ona je započela prije nekoliko godina i nadam se da će dugo trajati. Imamo dobre uslove za rad i mogućnost da napravimo lijepu košarkašku priču jer u Banjaluci ne postoji klub koji stabilno egzistira. Želimo da vratimo košarku pod svodove dvorane ‘Borik'”, izjavio je Tomica Zirojević, sportski direktor Studenta, za Glas Srpske.

Trenutno se na treninzima nalazi 18 igrača pod budnim okom trenera Ranka Ćuzulana i njegovog pomoćnika Željka Stojakovića.

“Ove sezone očekujemo dobre rezultate jer više nismo novajlije u ligi. U odnosu na prošlu godine napravili smo filter igrača i vjerujem da ćemo biti mnogo bolji. Treneri Ćuzulan i Stojaković dobro rade svoj posao, a mali problem predstavlja nam veliki broj igrača koji su zainteresovani da treniraju sa nama. Nekoliko njih je otišlo na kraju prošle sezone, ali ih je sada mnogo više”, dodao je Zirojević.

Još nije poznat tačan broj klubova koji će se iduće sezone takmičiti u Prvoj ligi, iako će ih najvjerovatnije biti 12.

“Svega ovog ne bi bilo da nema ljudi posvećenih košarci, prije svih predsjednika kluba Zorana Babića, bez čije pomoći ne bismo mogli da izguramo sezonu, kao i tehničkog direktora Drage Grabeža”, kazao je Zirojević.

Igrači

Na treninzima se trenutno nalaze: Zvonar, Radanović, Kalajdžija, Ninković, Vuković, Modrić, Gavrić, Šobot, Pešikan, Sukara, Nikolić, Lončar, Blaz, Kralj, Radić, Malinović i Davidović.