Partizan u porođajnim mukama

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je očekivao poraze, ali ne i toliko tešku sezonu za novi tim crno-bijelih.

Prvak Srbije izgubio je u Beogradu od ekipe turskog Banvita sa 77:61, u 2. kolu E grupe Evrokupa, što je njegov peti poraz zaredom u svim takmičenjima.

“Mi ovog momenta imamo određene limite i slabosti. Kada sam najavljivao da će sezona biti teška nisam očkivao da će biti ovako teška, ali znao sam da će biti poraza. Ovo su ‘porođajne muke’. Malo se iskomplikovao taj ‘porođaj’. Radićemo još jače, kako bi bili bolji, ali bez nervoze”, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je dodao da ekipa ima problema u organizaciji igre i da očekuje da se uskoro “probudi” Nikola Milutinov i da veći doprinos timu.

“Čestitam Banvitu na zasluženoj pobedi, to je dobra ekipa, sa šest stranaca. Ne smatram da je u istom delu meča dozvoljen isti stepen kontakta, ali nije to osnovni uzrok poraza. Protivnici prepoznaju da Partizan ima dosta slabosti i dolaze maksimalno motivisani”, istakao je Vujošević.

Trener crno-bijelih je zahvalio navijačima koji su došli na meč i pozvao ih da podrže tim i protiv Metalca.

“Veliko hvala publici, koja je večeras bila tu. Pokazuju da su pravi prijatelji, jer su uz Partizan kad je teško. Oni su najveće bogtastvo Partizana. Mi ćemo nastaviti da radimo, ova situacija će urediti neke stvari, da se zna ko je prvi, a ko 12. igrač u timu. Ne bih rekao da se ekipa navikla na poraze. Svakim porazom narušava se samopouzdanje. Pobeda je stvar navike, ali to može da postane i poraz”, rekao je Vujošević.

Na pitanje novinara kad će se kapiten Dragan Milosavljević vratiti na teren, Vujošević je rekao da je komplikovanost njegove povrede takva da je potrebno dvije godine da se oporave sva mišićna vlakna.

“Ne može precizno da se kaže. U četvrtak ide u Novi Sad kod doktora Milankova. Počeo je da radi neke stvari, šutira, trči, u dobroj je formi. Sigurno će biti potrebno mesec dana da počne da trenira, a kada se vrati, ne bi trebalo očekivati da odmah bude onaj stari Milosavljević“, zaključio je Vujošević.

Partizan u narednoj utakmici Evrokupa gostuje sljedeće srijede izraelskom Hapoelu u Jerusalimu.

Lukić: Zasluženo smo slavili

Trener košarkaša Banvita Zoran Lukić rekao je da je njegov tim zasluženo došao do pobjede protiv Partizana, istakavši da je od prvog do posljednjeg minuta kontrolisao meč u “Pioniru”.

Turski klub je slavio rezultatom 77:61, u utakmici 2. kola E grupe Evrokupa.

“Ovo je važna pobeda za nas. Imali smo nepažnju u prvom poluvremenu, dopustili smo im 14 skokova u napadu i veliki broj slobodnih bacanja. U nastavku meča smo popravili igru i došli do zasluženog trijumfa. Imamo mnogo prostora za napredak, međutim, igrači se još navikavaju na mene i ja na njih”, rekao je Lukić na konferenciji za medije.

Banvit u narednoj utakmici Evrokupa dočekuje rumunski Asesoft.