Bilić nahvalio Partizan, ali tipuje na pobjedu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Trener fudbalera Bešiktaša Slaven Bilić rekao je večeras da njegove izabranike u 3. kolu Lige Evrope protiv Partizana očekuje težak i neizvjestan meč.

“Mislim da će to biti velika utakmica. Situacija u našoj grupi je ‘tijesna’, jer se na tabeli izdvojio samo Asteras. Imamo velika očekivanja, nadam se da ćemo biti u boljoj poziciji poslije ove utakmice”, izjavio je Bilić novinarima u Beogradu i naglasio da je cilj turskog kluba plasman u narednu rundu takmičenja.

On je ocijenio da Partizan ima kvalitetan tim.

“To je klub sa dugom tradicijom, nalaze se u dobroj formi pošto su zabilježili osam pobjeda u nacionalnom prvenstvu. Ipak, i mo smo prvi u turskom šampionatu i ne smijemo da budemo skromni. Idemo na pobjedu”, poručio je hrvatski stručnjak.

Pitanje novinara da li na sutrašnjem meču mogu da se ponove incidenti kao na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije Bilić nije želio da komentariše.

“Ne želim da pričam o tome. Ja nisam političar, već fudbalski trener. Nisam mirotvorac ili lice Unprofora, zanima me samo fudbal”, kazao je Bilić i istakao da u duelu protiv Partizana očekuje “lijepu fudbalsku predstavu”.

“Očekujem dobar meč, ali i dosta neizvjestan. Krajnji ishod ne znam. Da znam bio bih bogataš”, kazao je trener Bešiktaša, ocijenivši da je tim Partizana “kvalitetan spoj mladosti i iskustva”.

“Čuo sam da im se povrijedio bitan igrač Vulićević, ali tu su golman Lukač, iskusni Ilić i mnogi drugi. Dok sam bio trener moskovske Lokomotive želio sam da dovedem Volkova, Drinčić i Škuletić mi se takođe mnogo sviđaju, a Saša Ilić je legenda kluba. Partizan je sklop kvaliteta, dobrog potencijala i pobjedničkog mentaliteta”, zaključio je Bilić.

Utakmica 3. kola C grupe Lige Evrope između Partizana i Besiktaša igra se sutra u Beogradu od 21.05.