OKK Spars domaćin Igokei, Šibeniku i Temišvaru

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Omladinski košarkaški klub Spars u naredna dva dana biće domaćin turnira na kojem će, uz domaćina, našu zemlju predstavljati i aktuelni bh. šampion, Igokea iz Aleksandrovca.

“Igosi”, kao jedini predstavnik BiH u ABA ligi naredne sezone, svakako su najatraktivnije ime turnira za koji se u Sparsu nadaju da će postati tradicionalan.

Osim Sparsa i Igokee, za prvi trofej “Spars kupa” boriće se rumunski Temišvar i hrvatski Šibenik.

“Želimo da turnir postane tradicionalan i da se svake godine igra u ovom periodu. Ekipa se priprema već mjesec dana za novu sezonu. Zadržali smo kostur tima. Napustio nas je samo Adin Vrabac, koji je otišao u njemački Trir, gdje odlično igra u pripremnom periodu. To je dokaz da se u našem klubu odlično radi, kao i činjenica da je naš igrač Aleksej Nikolić bio dio reprezentacije Slovenije na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U svakom slučaju, očekujemo još jednu uspješnu sezonu”, kaže Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars, za Nezavisne novine.

Turnir će se igrati u SKC “Skenderija”, a prvog dana, u petak, sastaće se Igokea i Temišvar u 17.30, te Spars i Šibenik u 20 sati.

U subotu se igraju utakmice za plasman. Susret za treće mjesto u 16 sati, a finale u 18.30.

“Opredijelili smo se za ekipe koje su jače od nas, ali ne previše. Mislim da ćemo na turniru imati protivnike po mjeri i nastojaćemo da našim mladim igračima organizujemo što više takvih utakmica. Turnir bi trebalo da nam pokaže nedostatke u igri, te ćemo na osnovu toga vidjeti u kojem pravcu treba da idu naše pripreme za nastupajuću sezonu. Želja nam je da ovaj turnir svake godine bude sva jači i jači. Kako naš tim bude rastao, tako će i ‘Spars kup’ biti sve bolji i atraktivniji”, rekao je Marko Trbić, šef stručnog štaba Sparsa.

Iz kluba su objavili da je nakon odlaska Adina Vrapca kapitensku traku preuzeo Stefan Glogovac, mladi i A reprezentativac BiH.

“U Sparsu sam već petu godinu i mogu samo reći da sam izuzetno zahvalan na povjerenju koje mi je ukazano. Potrudiću se da ulogu kapitena opravdam tokom sezone. Iza sebe imam dobru sezonu, u kojoj sam ispunio svoj san i bio dio seniorske reprezenacije, ali se nadam da će nova biti još bolja. Smatram da imamo ekipu koja može ispuniti sve klupske ciljeve”, kazao je Glogovac, novi kapiten sarajevskog kluba.