Ančeloti: Fudbal nije za djevojčice

[dropcap]VANKUVER[/dropcap] Trener Reala Karlo Ančeloti na zanimljiv način je najavio gradski derbi sa Atletikom, rekavši da fudbal nije sport za djevojčice.

Ančeloti je istakao da je njegov tim u potpunosti spreman da odmjeri snage sa gradskim rivalom u prvom pravom derbiju u novoj sezoni.

“Aletiko nije nasilan tim, ali je veoma agresivan. Ali, fudbal je sport za muškarce, nije za djevojčice”, rekao je Ančeloti, a prenosi B92.

Iskusni stručnjak je najavio da će se najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo naći na terenu u subotu od 20 časova. Portugalski fudbaler je bio u autu od 25. avgusta, kada je bio strijelac u trijumfu nad Kordobom.

“Kristijano je u sjajnoj formi. Trenirao je veoma dobro u poslednje tri nedjelje i nema nikakvih problema. Njegovo stanje je optimalno, nema hronične probleme. Prošle sezone je imao jednu povredu, sada drugu, tu nije ništa hronično”, rekao je Ančeloti.

Ančeloti je takođe istakao da očekuje da će Havijer Čičarito Ernandes debitovati protiv Atletika i da će se ubuduće boriti sa Karimom Benzemom za mjesto u startnih 11.

“Zadovoljni smo Čičaritom. Sigurno neće igrati od početka, ali ćemo ga koristiti kasnije tokom utakmice”, naglasio je Ančeloti.