Mačak dva puta istrčao na teren u meču Zvezda – Galatasaraja

Macak na parketu

Crvena zvezda je u Evrokupu u Istanbulu bila veoma ubjedljiva protiv Galatasaraja, pobijedila je sa 100:83, a meč je imao i svog “nezvanog gosta”.

Naime tokom prvog poluvremena susreta u hali “Sinan Erdem”, redari su imali pune ruke posla, ali ne zbog navijača, već jednog lokalnog mačka.

On nije želio da napusti dvoranu, dva puta je uspijevao da pobjegne redarima i istrči na parket, izazvavši opšti smijeh na tribinama.

Prvi put je šetao kraj aut linije, da bi čuvarima umakao tako što je pobjegao ispod stolica. Potom se kasnije opet vratio da prošeta, da bi ga konačno jedna žena uhvatila i iznijela sa terena.

Možda i ovaj detalj najbolje govori koliko je meč u Istanbulu bio opušten. Djelovalo je kao da je u pitanju prijateljska utakmica, mada to nije smetalo izabranicima trenera Milana Tomića da prikažu još jednu dobru partiju i zabilježe šestu pobjedu.

Njom su osigurali treće mjesto u A grupi koje im je donijelo plasman u Top 16 fazu. Ona počinje prvog dana januara i završava se 6. februara.