Čilić: Odigrao sam meč života (VIDEO)

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da je odigrao meč života poslije trijumfa nad Rodžerom Federerom u polufinalu US Opena.

Čilić se pobjedom nad Federerom sa 6:3, 6:4, 6:4, plasirao u svoje prvo Gren slem finale u kojem će se za titulu boriti sa Keijem Nišikorijem iz Japana.

“Odigrao sam najbolji meč u svom životu. Ne mogu da opišem kako se osjećam”, bio je prvi Čilićev komentar.

“Meč sa Simonom je bio prekretnica. Poslije velike mentalne borbe dobio sam meč u petom setu u kojem sam išao na sve ili ništa. Nikada nisam igrao ovako i nikada mi nije palo na pamet da ću ovako igrati. Bio je ovo moj najbolji meč u životu”, rekao je Čilić, a prenosi B92.

Čilić se potom osvrnuo na sam meč sa Federerom.

“Od prvog do posljednjeg poena ovog meča sam igrao najbolji tenis u svom životu. Nije moglo u ljepšem trenutku da se desi, ovo mi je bilo tek drugo Gren slem polufinalu. Takođe, kada sam vodio 1:0 u setovima i brejk prednosti, publika je navijala da se Rodžer vrati. Nije bilo lako boriti se sa tim, ali mislim da mi je servis dosta pomogao da dobijem neke poene koji su mi olakšali posao”, naglasio je Čilić.

Najbolji hrvatski teniser istakao je da se odlično privikao na uslove u Njujorku, posebno na vetar, i da je to imalo uticaja na rezultat.

“Slično kao na meču sa Berdihom, odlično sam se prilagodio na uslove u kojima smo igrali. Bili su potpuno drugačiji na obe strane. Sa jedne je vjetar duvao s leđa, tako da mi je na toj strani bilo lakše. Veći broj brejkova imao sam na toj strani. Čim sam na početku meča osjetio da dobro serviram, da sam opušten, znao sam da imam šansu. Znao sam isto da Rodžer može da preokrene, tako da sam bio veoma fokusiran”, istakao je Čilić.

Mnogi su Gorana Ivaniševića označili kao čovjeka koji je preporodio Čilića.

“Goran daje nešto posebno u svemu. On mi pomaže, uz njega sam dobio vjeru u sebe. Osjećam da mogu da pobijedim bilo koga i nikada u karijeri nisam igrao bolje nego sada”, naglasio je hrvatski teniser.

Za kraj, Čilić se osvrnuo na duel sa Nišikorijem, koji će se takođe boriti za svoju prvu Gren slem titulu.

“Biće to poseban dan za obojicu. Obojica imamo priliku da osvojimo Gren slem i budemo dio istorije. Sigurno će biti mnogo emocija na terenu. Igrali smo nekoliko puta ovde, na US Openu. Svi ti mečevi su bili nevjerovatno teški, u teškim uslovima. Imamo različite stilove, Kei je odličan teniser, odlično udara lopticu sa osnovne linije, ali ja ću se fokusirati na svoju igru, da mu poremetim ritam i pokušaću da serviram dobro. Mislim da će to biti taktička bitka”, rekao je Čilić.

[youtube id=”mXWEHTPduD8” width=”620” height=”360”]