Stajić u redovima “zeleno-bijelih”

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Uprava Mladosti iz Velike Obarske je praktično pred sam početak prvenstva dovela najzvučnije pojačanje, Duška Stajića.

Ovaj iskusni 32-ogodišnjak je kompletne pripreme odradio sa Obarščanima i nema sumnje da će njegovo iskustvo i raskošno znanje biti od velike pomoći Mladosti koja je u prelaznom roku pretrpjela velike promjene u igračkom kadru.

“Sve je dogovoreno sa upravom Mladosti i zvanično sam postao njihov igrač. Ljudi iz Velike Obarske su bili korektni tokom pregovora i njihovu ponudu nisam mogao da odbijem”, istakao je Stajić za Glas Srpske.

Tokom priprema upoznao se sa budućim saigračima.

“U redovima Mladosti ima nekoliko iskusnih igrača sa kojima sam ranije igrao, a i sa ostalima sam se brzo uklopio. Ekipa je spoj mladosti i iskustva i vjerujem da ćemo igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH “, nastavio je Stajić.

Mladost se u prvom kolu sastaje sa Borcem, u kojem je Stajić nastupao sa velikim uspjehom.

“Borac je uvijek nezgodan protivnik, ali mi imamo jedan cilj, a to je da pobjedom otvorimo sezonu. Sigurno da će biti teška utakmica, ali poslije dobrog rada i napornih priprema nadamo se povoljnom rezultatu”, dodao je Stajić.

Prema riječima sportskog direktora Slađana Gubića, Mladost je dobila veliko pojačanje.

“Njegov dolazak trebalo bi da podigne naš nivo igre na zavidan nivo. Riječ je o fudbaleru koji igra na poziciji špica, no nisu mu strane i pozicije ofanzivnog veznog i krilnog napadača. Vjerujem da ćemo sa Stajićem i ostalim novajlijama, te igračima koji su ostali u klubu igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH”, istakao je Gubić.

Karijera

Tokom bogate fudbalske karijere Duško Stajić nastupao je za Radnik, Sarajevo, Borac, Čelik, Modriču Maksima, Rudar iz Ugljevika.

Obreo se i u inostranstvu braneći boje Slobode iz Užica, njemačkog Ahena, slovenačkog Celja, češkog Sinota, te rumunskog Čeahlula.

Prije dolaska u Mladost bio je član grčkog Iraklisa.