I Kukoč među kandidatima za selektora

[dropcap]ČIKAGO[/dropcap] Da li će Jasmin Repeša ostati i dalje na klupi košarkaške reprezentacije Hrvatske ili će se na sjednici Upravnog odbora zahvaliti čelnim ljudima HKS-a još nije poznato, ali hrvatski mediji uveliko traže njegovog nasljednika.

Spominju se Velimir Perasović, Neven Spahija, Slaven Rimac, a novo ime na spisku je i proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, koji je u intervjuu za tportal.hr potvrdio da ga zanima trenerski posao.

“Već neko vrijeme pratim što se događa i naravno da me zanima posao trenera u NBA ligi. Ako bude prave prilike – zašto ne. Zasad konkretnih ponuda nije bilo”, rekao je Kukoč.

Na pitanje da li ga zanima posao selektora Hrvatske, nekadašnji as Jugoplastike, Benetona, Čikago Bulsa i Milvoki Baksa je odgovorio: “Možda me i zanima posao izbornika, ali samo ako su uvjeti dobri te ako je atmosfera zdrava. Ponavljam, zanima me posao trenera, ali… To je sve od mene na tu temu.”

Kukoč dalje navodi da mu je veoma drago što će u novoj sezoni u stručnom štabu aktuelnih NBA šampiona San Antonio Sparsa raditi i hrvatski stručnjak Neven Spahija.

“Drago mi je što je Spahija dobio taj posao. To je nešto što je on želio kako bi izbliza tijekom cijele sezone vidio način rada u SAD”, istakao je Kukoč, koji će 18. septembra proslaviti 46. rođendan.

Nakon blistave karijere, u kojoj je osvojio pregršt trofeja, Kukoč se nije bavio bilo kojim poslom vezanim za košarku.

“Posvetio sam se obitelji. Sin Marin je diplomirao na poznatom sveučilištu u Filadelfiji, a želja mi je i da se kći Stela upiše na neko od sveučilišta gdje će i dalje moći igrati odbojku na visokom nivou. U slobodno vrijeme obožavam igrati golf, ali pratim i sve što se događa u košarci”, zaključio je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena.