Dalipagić: “Orlovi” mogu do finala

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Poslavljeni košarkaški reprezentativac bivše Jugoslavije Dražen Dalipagić, te istaknuti treneri Zoran Sretenović i Željko Lukajić poručili su da Srbija može da se domogne finala na Svjetskom prvenstvu.

“Francuska je bolji rival, mislim da bismo igrali teže protiv Španije i sudija. Mada, Francuzi su me oduševili protiv Španije, posebno njihov plejmejker Ertel. Imamo šanse da se plasiramo u finale. Kako igramo i kako delujemo na terenu, očekujem da utakmica bude izjednačena”, rekao je Dalipagić Tanjugu i dodao da je Srbija na ovom šampionatu dobila kostur tima za Olimpijske igre u Riju, uz konstataciju da su “orlovi” poslije dužeg vremena zaigrali lijepu i modernu košarku.

Sretenović smatra da Srbija sa punim pravom može da razmišlja o prolasku u finale.

“Kada to kažem, mislim i na atmosferu u ekipi, koja nam daje nadu da možemo da eliminišemo Francuze. Dobro ih poznajemo, igrali smo sa njima u grupi, kada smo poraženi posle grešaka sudija i to može da nam bude veliki motiv. Blagu prednost dajem Srbiji, u procentima 60 prema 40”, kaže on.

Lukajić ističe da Srbija ne smije da dozvoli Francuskoj dominaciju u skoku.

“Francuzi su napravili veliko iznenađenje pobedom nad Španijom. Naša šansa je u spoljnoj liniji, gde smo mnogo jači pošto imamo izvrsne šutere kao što su Teodosić, Kalinić, Bjelica, a posebno Bogdanović. Blagu šansu dajem našoj selekciji i ubeđen sam da je psihološki momenat na strani Srbije. Utakmice protiv Grčke i Brazila su ideja vodilja i verujem da ćemo vratiti srpsku košarku na mesto na koje pripada”, smatra Lukajić.