Bosna Royal pregazila Igokeu

Košarkaši Bosne Royal deklasirali su aktuelnog prvaka BiH, ekipu Igokee iz Aleksandrovca s 91:66, u utakmici drugog kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, koja je odigrana u dvorani 1 KSC Skenderija.

Domaći košarkaši bili su bolji protivnik od samog početka utakmice. Iako je prva četvrtina protekla u izjednačenom omjeru snaga i završila rezultatom 20:19 u korist Bosne, sarajevski tim je ubjedljivo dobio drugu četvrtinu zahvaljujući odličnoj odbrani i šutu za tri poena.

U prvom dijelu meča istaknuo se Draško Knežević koji je postigao 12 poena, a tri trojke pogodio je Cory Brewer koji je nakon 20 minuta igre ubacio devet poena.

S druge strane Igokeu je u igri držao Marko Ljubičić s devet poena, a marko Rikić je imao sedam.

Poluvrijeme je završilo vodstvom Bosne od deset poena razlike 43:33.

Početak treće četvrtine donio je bolju igru Bosne Royal, koja je nastavila pogađati šuteve iako je aktuelni prvak BiH u ovom periodu igre pojačao odbranu. Bitno je napomenuti da Igokea nije uspijevala pogoditi otvorene vanjske šuteve.

Ipak, košarkaši tima iz Aleksandrovca pred kraj četvrtine uspijevaju serijom koševa zadržati rezultatski priključak s domaćinom. Pogađali su Ljubičić i Rikić, pa je posljednji period utakmice počeo s 12 poena razlike u korist Bosne (64:52).

Bosna je nastavila pogađati šuteve i u četvrtom periodu igre, a isticao se novi igrač Bosne, Amerikanac Eric Washington, koji je prodorima i asistencijama razigravao saigrače, a pogodio je i nekoliko teških šuteva. Zahvaljujući seriji od 6:0 Bosna odlazi na velikih 18 poena prednosti (70:52).

Igokea je uspjela uzvratiti serijom koševa, ali raspoloženi domaći košarkaši nastavljaju s odličnom igrom i odlaze na 22 poena razlike (83:61) manje od tri minuta prije kraja utakmice.

Pred kraj utakmice igra gostiju se u potpunosti raspala, a Bosna je nastavila pogađati sa svih pozicija, te je nekoliko minuta prije kraja pobjednik ovog meča bio poznat.

Bosnu Royal u ovom meču predvodilo je nekoliko raspoloženih igrača. Washington je ubacio 22, Knežević 20, a Brandford 15 poena. U timu igokee po 15 poena postigli su Ljubičić i Rikić.

Bosni Royal je to bila prva pobjeda u Ligi 6 za prvaka BiH, a Igokei prvi poraz.

(Agencije)