Kosta: Igrači u smrtnoj opasnosti

[dropcap]LION[/dropcap] Daglas Kosta, jedan od šest fudbalera Šahtjora koji ne žele da se vrate u Ukrajinu, rekao je da se on i saigrači boje za živote zbog sukoba u zemlji.

“Igrači su u smrtnoj opasnosti ako se vratimo. Sviđaju mi se klub, ljudi, grad, ali se plašim. Želimo da ostanemo u klubu, ali moramo da imamo uslove za rad bez rizika”, rekao je Kosta.

On je u Šahtjoru od 2010, s klubom je osvojio pet uzastopnih titula prvaka Ukrajine, a jednom je stigao i do četvrtfinala Lige šampiona.

Mirčea Lučesku, trener Šahtjora, imao je drugačiji pogled na situaciju. On je optužio menadžera Kijua Džorabhijana da je nagovorio igrače da iskoriste sukob i pronađu nove klubove.

“Ovo je pravi skandal. Iskoristio je situaciju da ih otme”, rekao je trener “rudara”.

Rinat Ahmetov, vlasnik Šahtjora, ranije je upozorio igrače da bi klub mogao da preduzme pravne mjere da ih prisili da se vrate u Ukrajinu. Poručio im je da će “patiti ako se ne vrate”, a zatim će morati da plate i visoke novčane kazne.

Šahtjor je u subotu igrao u gostima prijateljski meč s Olimpikom iz Liona, poslije čega su šestorica fudbalera odbila da se vrate u Ukrajinu.

Fudbalere Šahtjora već u subotu čeka meč Superkupa Ukrajine sa Dinamom iz Kijeva u Ljvovu.

Šahtjor će u predstojećoj sezoni domaće mečeve igrati u obližnjem gradu Harkovu.