Bjelorusi prvi testiraju BiH

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Prve test utakmice košarkaška reprezentacija BiH, koja se u Sarajevu priprema za kvalifikacije za “Eurobasket 2015”, igraće 12. i 14. jula protiv Bjelorusije.

Prvobitno je bilo planirano da bh. košarkaši u ovom terminu odmjer snage sa Izraelom i Slovačkom, ali su ove dvije selekcije odustale od dolaska u BiH.

KS BiH je uspio pronaći zamjenu u vidu nacionalnog tima Bjelorusije.

Tako će selektor Duško Ivanović već nakon desetak dana priprema imati priliku da vidi šta je zajedno s reprezentativcima urađeno. Dosta problema Ivanoviću na početku priprema zadaju povrede igrača. Zbog toga je pred okupljanje otpao Filip Adamović, a kako sada stvari stoje male su šanse da će se Nihad Đedović priključiti bh. timu, pišu Nezavisne novine.

Uz to, smanjenim intenzitetom zbog povreda rade Dalibor Peršić i Miroslav Todić, dok će se Mirza Teletović zbog strogih NBA pravila naknadno priključiti saigračima. Kapiten bi s ekipom trebalo da počne trenirati u srijedu ili četvrtak.

U proteklih sedam dana oni koji su zdravi mogli su osjetiti šta znači čvrsta ruka Duška Ivanovića.

“Treniramo dva puta dnevno po tri sata. Zaista se teško privići na takav tempo rada. Na svakom treningu se vidi zašto selektor Ivanović ima tako visoku reputaciju u svijetu košarke. Riječ je o velikom treneru koji iz nas na svakom treningu izvlači maksimum”, rekao je Nemanja Mitrović.