Kreće sanacija staze

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Poplave su nanijele veliku štetu organizatoru Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka Vrbas 2014”.

Sanacija slalom staze počeće u srijedu, ali takmičari iz Banjaluke posljednja dva mjeseca treniraju u jednom čamcu, pišu Nezavisne novine.

Staza je uništena u majskim poplavama i užurbano se mora raditi kako bi sve bilo spremno za šampionat, koji će trajati od 16. do 20. jula, zaključeno je na sjednici Organizacionog odbora.

“Najveći problem je slalom staza, čija će sanacija početi u srijedu. To je nešto što će ostati trajno gradu i Turističkoj zajednici i nešto što voda neće odnijeti. EP oživljava grad, populariše ga i zato nije čudno što smo svi spremni da damo doprinos kako bi se takmičenje završilo na najbolji način. Žao mi što nećemo imati toliko publike kao ranije, jer je voda odnijela tribine, ali EP će biti lijep događaj”, rekla je Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, koja je predsjedavala sjednicom.

Nikola Stanković, direktor EP, vjeruje da će sve biti spremno na vrijeme i da će, kao i ranijih godina, uspješno ugostiti oko 20 timova i 400 takmičara.

“Raduje nas što smo našli model sanacije staze i u skladu s uslovima koje smo dobili od Evropske kajak-kanu federacije. Cijela staza je u poplavama uništena. Prioritet je da napravimo stepenice za ulaz i izlaz iz vode i mjesta za sudije. Mislim da će do 14. ili 15. jula sve biti završeno i da ćemo bez problema održati takmičenje”, istakao je Stanković.

Banjalučani se trude da organizaciono bude sve kako treba, ali problemi s treninzima članova tima iz Banjaluke su evidentni. Branislav Mitrović, Boris Vranješ, Olga Babić i Damjan Tomić nisu odradili planirane pripreme, dok su Emir Abdihodžić, Haris Keranović i Suljo Čelebić iz Bihaća trenirali.

“Pripreme smo dobro počeli. Međutim, u poplavama smo ostali bez opreme i posljednja dva mjeseca smo u velikom problemu što se tiče treninga. Imamo jedan takmičarski čamac i dva koja nisu ni blizu standardima, tako da uz dosta muke odrađujemo treninge i primjetno je nazadovanje kod takmičara. Tokom EP ćemo biti primorani da pozajmljujemo opremu od drugih timova”, rekao je Stanković, koji je i selektor bh. reprezentacije.

Organizator ni danas nije mogao da potvrdi informaciju da će princ Albert od Monaka doći u Banjaluku i da će prisustvovati zatvaranju EP 20. jula.