Preminuo Predrag Manojlović

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Bivši vaterpolo reprezentativac Jugoslavije Predrag Manojlović preminuo je danas u 63. godini u Beogradu.

Manojlović je rođen 1951. u Splitu, a sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, dvije bronze na svjetskim prvenstvima, kao i srebro i bronzu na šampionatima Evrope.

Za repezentaciju Jugoslavije odigrao je 275 utakmica i postigao 154 gola.

Karijeru je počeo u ekipi POŠK iz Splita, dok je sa Partizanom dva puta osvojio Kup evropskih šampiona, kao i brojne trofeje prvaka države i nacionalnog kupa, a nastupao je i za Crvenu zvezdu.

Datum o mjestu komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je smrt bivšeg vaterpolo reprezentativca Jugoslavije veliki gubitak za srpski sport.

“Predrag Manojlović je istinska legenda srpskog vaterpola i sporta u našoj zemlji. Njegov odlazak je veliki gubitak za srpski sport. Doprinos Manojlovića razvoju i popularnosti vaterpola je nemerljiv, a njegovi rezultati, uspesi i sportski rad biće zauvek cenjeni. Ostali smo bez čoveka koji je bio primer pravih sportskih i ljudskih vrednosti. U lično ime i ime Vlade Republike Srbije, porodici, prijateljima i saradnicima Predraga Manojovića izražavam najiskrenije saučešće”, rekao je Udovičić.