Bajnam zbog eksperimenta van sezone

[dropcap]LOS ANĐELES[/dropcap] Ako je prije nekoliko godina izgledalo da je Endru Bajnam sposoban da postane najbolji centar NBA lige, to se vjerovatno neće ostvariti ni sljedeće sezone.

Svojevremeno deseti pik na draftu je najavio da bi mogao da propusti kompletnu narednu sezonu, pošto planira da se podvrgne eksperimentalnoj proceduri liječenja koljena, piše B92.

Bajnam je najavio odlazak na program pod nazivom “Regenokine“, kojim će pokušati da eliminiše osteoartritis sa svojih koljena, zbog čega je posljednji put bio u pravoj formi u sezoni 2011/12.

Njegov menadžer Dejvid Li rekao je da ovakav način liječenja zahtijeva nešto duži rehabilitacioni period, ali djelotvnorno riješava probleme.

“Ako bude zdrav, Fil Džekson će ga htjeti u Njujorku, on zna kako da radi sa njim. Po povratku na teren Endru će tražiti dugačak ugovor. On je i dalje beba, da je otišao na koledž i dalje bi sada bio pod ugovorom za rukije“, rekao je Li o svom 26-godišnjem klijentu.

Bajnam je proveo sedam godina u Lejkersima, a sa njima je osvojio i dve titule šampiona, 2009. i 2010. godine.

Po odlasku iz Los Anđelesa stigao je u Filadelfiju, ali nije odigrao niti jedan meč, da bi potom pokušao da se rehabilituje u Klivlendu i Indijani, međutim nije uspio da povrati formu koja ga je 2012. dovela do Ol-star utakmice.