Armsted utišao “grobare”

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Krke iz Novog Mesta sa 68:64 (17:15, 14:16, 20:18, 17:15) u posljednjoj utakmici 2. kola regionalne Jadranske lige.

Crno-bijeli su pretrpjeli prvi poraz nakon što su na startu savladali Solnok, dok je Krka uknjižila drugu pobjedu poslije uspjeha protiv Cedevite.

Pred oko 6.500 navijača u “Pioniru” vođena je velika i izjednačena borba do samog kraja, a Partizan je nakon mnogo oscilacija u igri, grešaka pod oba koša i neiskorišćenih zicera poražen potpuno zasluženo.

Pritom, crno-bijeli nisu imali rješenja za nezaustavljivog Amerikanca u redovima gostiju Malkolma Armsteda, koji je briljirao i bio najzaslužniji za trijumf slovenačkog tima.

Rivali su odigrali ravnopravno prvo poluvrijeme (31:31), ali se činilo da će domaćin u nastavku preuzeti inicijativu i uz podršku navijača nametnuti željeni tempo.

Ponajviše zahvaljujući raspoloženom Edi Muriću, bivšem košarkašu Krke, uspjeli su crno-bijeli da steknu plus sedam poena (45:38) i najave pobjedu, ali je Armsted bio incijator velikog preokreta gostiju.

Pogađao je gotovo iz svih pozicija, dok je u redovima Partizana, osim Murića, bilo malo raspoloženih šutera.

U posljednjoj četvrtini crno-bijeli su se približili na minus dva poena (60:58), ali uprkos trudu i podršci sa tribina nisu mogli da preokrenu rezultat, te su zasluženo poraženi od Krke prvi put do sada na domaćem parketu.

Trener domaćina Duško Vujošević isključen je u trećoj četvrtini zbog dvije tehničke greške, pa je tim u preostalom delu meča vodio njegov pomoćnik Velimir Gašić.

Do izuzetno značajne pobjede Krku je predvodio Armsted sa 26 poena, Rojc je dodao 13, a Hukić 12, dok su u Partizanu jedini sa dvocifrenim učinkom bili veoma dobri Murić (22) i Gagić (13).

Odigrano ranije večeras:

  • Igokea – Budućnost 62:70
  • Levski – Mega Vizura 98:89
  • Solnok – Metalac 67:51.

Odigrano u utorak:

  • Olimpija – Cedevita 77:67
  • MZT Skoplje – Zadar 72:58
  • Cibona – Crvena zvezda 64:88