Žižović: Nema opuštanja do kraja jeseni

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Kada se pogleda da smo poslije prvih pet kola imali samo šest, a sada već 19 bodova moramo biti prezadovoljni ostvarenim u dosadašnjem toku prvenstva.

Istakao je ovo vezni fudbaler Borca Mladen Žižović, koji očekuje da Banjalučani i u nastavku sezone pružaju zapažene partije.

“Drago mi je to smo ušli u sjajnu seriju i posljednja četiri susreta riješili u našu korist. Poslije nešto lošijeg starta već se šuškalo kako ćemo se boriti za opstanak, ali smo uspjeli da utišamo te ‘zle jezike’. Sada nema opuštanja do kraja jeseni. Iako u preostalih pet kola do kraja prvog dijela prvenstva igramo sa ekipama iz donjeg dijela tabele ne smijemo potcijeniti rivale, jer nam je cilj da sakupimo što veći broj bodova. A onda je na rukovodstvu kluba da se opredijeli da li ćemo se boriti za sam vrh tabele i izlazak na međunarodnu scenu”, naglasio je Žižović.

U narednom kolu Borac u subotu gostuje u Vitezu, gdje će se sastati sa istoimenim domaćinom.

“Naš naredni rival nalazi se u donjem dijelu tabele i svaki izgubljeni bod na svom terenu za njih bio mogao biti poguban. Zato će željeti da dođu do cijelog plijena, a taj imperativ može da bude i kontraproduktivan. Međutim, igraćemo kao i u svim dosadašnjim susretima na pobjedu, ali bih bio zadovoljan i bodom”, rekao je Žižović za Glas Srpske.

Ovaj susret propustiće Nebojša Runić zbog crvenog kartona zarađenog u utakmici Kupa Republike Srpske protiv Rudar Prijedora. Iskusni veznjak “crveno-plavih” se osvrnuo i na gostovanje Crvene zvezde.

“Svi ljubitelji fudbala, ali i simpatizeri oba kluba mogli su da dođu na svoje. Istina, možda to nije bila baš kvalitetna fudbalska predstava, ali je zato bila prava prijateljska utakmica. Najvažnije je da se niko nije povrijedio, a mi smo pokazali da se u pojedinim segmentima možemo nositi sa Beograđanima, koji su – istina – bili u oslabljenom sastavu”, istakao je Žižović.

Pohvale Marinoviću

O šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću Žižović ima samo riječi hvale.

“Sa njim je veoma lako raditi. Ima sjajan odnos prema igračima na koje želi da prenese svoje bogato iskustvo. Iako je praktično tek na početku trenerske karijere, Borac je sa njegovim dolaskom dobio mnogo i vjerujem da će dugo ostati na kormilu”, naglasio je Žižović.