Francuska gospoda: Srbija bila izvanredna

[dropcap]MADRID[/dropcap] Francuski mediji ne mogu da sakriju žaljenje zbog poraza u polufinalu prvenstva svijeta u košarci, ali jednoglasni su u čestitkama Srbiji na zasluženoj pobjedi.

“Figaro” ocjenjuje da su se ‘Trikolori’ kasno probudili i da ih je to na kraju skupo koštalo.

Francuski list s divljenjem piše o majstorijama Miloša Teodosića koji je sa 24 poena zapečatio njihovu sudbinu na ovom šampionatu svijeta na kojem su samo dva dana ranije slavili veličanstvenu pobjedu nad domaćim Špancima.

“Srbija je ta koja će se u nedjelju sa Amerikancima boriti za zlato. Zato izabranici Vensana Kolea sada moraju da se koncentrišu na malo finale, odnosno na borbu za bronzu”, naglašava Figaro, a prenosi B92.

Francuski list prenosi riječi selektora Kolea koji ne može da se sa žaljenjem ne sjeća drugog poluvremena meča u kojem su Francuzi krenuli u pravu potjeru za Srbijom, koja je ‘zlatnu zalihu’ stekla u prva dva dijela igre.

“Kada vidimo šta se dešavalo u drugom poluvremenu, jasno je da smo imali oružje za pobjedu”, primjećuje Kole.

On je naglasio da je Francuskoj u prvom poluvremenu nedostaljala koncentracija, disciplina i energija.

“Prvih 20 minuta za nas je bilo fatalno, jer smo igrali dekoncentrisano i nedisciplinovano protiv jedne tako dobre naštelovane košarkaške mašine, kakva je Srbija, sa lucidnim i talentovanim liderima”, rekao je Kole i dodao da je Srbija odigrala veliki meč.

“Treba im čestitati na zaslužneoj pobjedi. Bili su izvanredni”, priznao je Kole i dodao da se protiv Srbije ne može igrati tako kao što je to učinila Francuska “samo preko individualavca, a ne kolektivno”.

“L'Ekip” je sa dvije riječi opisao ono što se dešavalo na terenu – “Raduljica čarobnjak”, podsjećajući na, reklo bi se, slučajan potez srpskog košarkaša koji je jednu loptu koju mu je uputio Bogdanović na magičan način – kao čarobnim štapićem, proslijedio u koš.