Za domaćina koban finiš

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Igrači Mladosti neočekivano su poraženi na svom terenu od zeničkog Čelika sa 1:2.

Gosti su poveli u 32. minutu, kada je slobodan udarac izveo Darko Mišić, a sam na petercu ostao Jovo Kojić, koji je pogodio pravo mjesto. Samo pet minuta kasnije Mladost je ostala sa deset igrača na terenu, jer je Miroslav Jevtić zaradio drugi žuti karton. U posljednjim trenucima prvog dijela susreta domaći su izjednačili kada je Dragiša Komarčević na petercu pronašao Lazara Vidić čiji je šut završio u mrežu Zeničana.

U nastavku susreta viđeno je malo prilika, a jednu od rijetkih Čelik je pretvorio u vođstvo i velika tri boda. Desilo se to u 85. minutu kada je “rezervista” Anel Dedić iskosa sa vrha šesnaesterca pogodio suprotni ugao gola čuvara mreže Mladost Saše Mišića, piše Glas Srpske.

“Od početka meča stvari nisu išle onako kako smo priželjkivali. Propustili smo tri kolosalne prike u prvih 20 minuta, primili pogodak, a zatim ostali sa igračem manje. Ni u snovima nismo sanjali da će se utakmica ovako razviti, ali to je fudbal. Uspjeli smo da izjednačimo, ali ne i da izdržimo do kraja”, rekao je trener Mladosti Dušan Jevrić.

Ovim porazom “zeleno-bijeli” su ostali u donjem dijelu tabele.

“Propustili smo veliku šansu da pobjedom uđemo u mirnu zonu i gledamo ka vrhu, a ne dnu tabele. Moramo brzo da zaboravimo ovaj meč, da se psihički vratimo i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva bilježiti bolje rezultate”, istakao je on.

Statistika

Strijelci: 0:1 Kojić u 32, 1:1 Vidić u 45, 1:2 Dedić u 85. minutu.

Stadion: Gradski u Bijeljini.

Gledalaca: 500.

Sudija: Husein Terzić (Travnik).

Žuti kartoni: Dabić, Komarčević, Jevtić (Mladost), Selimović, Mišić, Dedić (Čelik).

Crveni karton: Miroslav Jevtić (Mladost) u 38. minutu.

Igrač utakmice: Vernes Selimović (Čelik) 7.

Mladost: Mišić 6, Vuković 6, Jevtić 5, Zelić 6, Dabić 6, Ramić 5,5 (od 46. minuta Mazić -), Komarčević 6,5, Vidić 6 (od 72. minuta Savić -), Trifković 6 (od 70. minuta Stajić -), Vasić 6,5, Ristić 6,5.

Čelik: Hinović 6, Gojković 6, Radulović 6, Alispahić 6,5 (od 59. minuta Dedić 6,5), Osmanagić 6,5, Selimović 7, Kojić 6,5, Simić 6,5 (od 81. minuta Ribić -), Bureković 6 (od 59. minuta Popović 6), Pezer 6, Mišić 6,5.