Het-trik “sokolova”

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Slavije su ostvarili treću uzastopnu pobjedu, a drugu na gostujućem terenu pošto su u Gradačcu sa ubjedljivih 3:1 savladali Zvijezdu.

Tako su “sokolovi” još jednom potvrdili dobre rezultate sa početka sezone i nastavili seriju bez poraza, jer poslije šest kola imaju tri pobjede i tri remija.

Od prvog minuta izabranici Dragana Radovića imali su terensku inicijativu. Stvarali su prilike i poluprilike, ali nisu uspjeli da savladaju domaćeg golmana Selmira Brkića u prvih 45 minuta, piše Glas Srpske.

U nastavku su “sokolovi” krenuli sa još ofanzivnijom igrom i uspjeli su da probiju bunker Zvijezde. U 60. minutu Miljan Govedarica je topovskim udarcem sa 20 metara zatresao mrežu domaće ekipe. Tada su domaći krenuli ofanzivnije prema golu Slavije, što je ostavljalo “sokolovima” dosta prostora za kontranapade. U 80. minutu Zvijezda je ostala se deset igrača na terenu pošto je Fikret Karavdić dobio drugi žuti karton.

U samom finišu susreta viđena su čak tri pogotka. Prvo je u 87. minutu Zoran Kokot pogodio za 2:0, da bi u 89. Nedim Oglečevac potvrdio slavlje gostiju. Kada je razočarana publika u Gradačcu mislila da je ovo konačan rezultat, njihovi ljubimci su uspjeli da postignu počasni pogodak u 90. minutu preko Uroša Stojanova.

“Pokazali smo snagu kolektiva, jedinstvo na terenu i sigurno da smo zaslužili ovakav start prvenstva, mada to niko nije očekivao. Zvijezda nije uspjela da nam parira, mada su pružili dobar otpor u prvom poluvremenu. Ponosan sam na momke i drago mi je što smo još jednom obradovali naše navijače”, rekao je najbolji strijelac Slavije Zoran Kokot.

Statistika

Strijelci: 0:1 Govedarica u 48, 0:2 Kokot u 87, 0:3 Oglečevac u 89, 1:3 Stojanov u 90. minutu.

Stadion: “Banja Ilidža” u Gradačcu.

Gledalaca: 200.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo) 7.

Žuti kartoni: Puljić, Jakovljević (Zvijezda).

Crveni karton: Fikret Karavdić (Zvijezda) u 80. minutu.

Igrač utakmice: Duško Radosavljević (Slavija) 8.

Zvijezda: Brkić 6, Karavdić 6, Puljić 5,5, Pinjeiro 5,5, Gadžo 6, Jakovljević 5,5, Fačić 5 (od 60. minuta Muratović 5), Alibašić 5,5 (od 46. minuta Čolić 6), Stojanov 6, Jovanović 6, Dijata 5,5 (od 60. minuta Isanović).

Slavija: Lučić 7,5, Radosavljević 8 (od 84. minuta Oglečevac -), Hodžurda 7,5, Popović 7,5, Salković 7,5 (od 71. minuta Mitić -), Karić 7,5, Kokot 8, Govedarica 8 (od 62. minuta Prodanović -) , Vejnović 7,5, Ivanović 7,5, Šabanović 8.