Venger: Velbek je idealno pojačanje za nas

[dropcap]LONDON[/dropcap] Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je danas da ga raduje forma i partija engleskog reprezentativca Danija Velbeka, koji na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao oba gola u pobjedi protiv Švajcarske (2:0).

Velbek je u Arsenal došao iz Mančester Junajteda za 20 miliona evra kao zamjena za povrijeđenog Olivjea Žirua.

“Izgubili smo na neko vrijeme Žirua i bili smo oslabljeni u napadu. Velbek je idealno pojačanje, pošto može da igra na više pozicija, ali mislim da najviše može da pruži na krilu. Njegov dolazak je podigao kvalitet tima, a i igra u dobroj formi što je pokazao nedavno za reprezentaciju Engleske”, rekao je Venger, a prenosi Skaj Sport.

Francuski stručnjak je istakao da nije bio iznenađen odlukom Junajteda da dozvoli Velbeku prelazak u redove jednog od najvećih rivala.

“Sve je to profesionalizam. Mi smo već pustili Van Persija u Junajted. Dolaskom Falkaa morali su da se oslobode nekog od napadača i mi smo iskoristili tu činjenicu. Nisam želio da oklijevam, a i da nije povrijeđen Žiru, doveo bih Velbeka”, zaključio je Venger.

Velbek je ponikao u Junajtedu, za koji je na 142 utakmice postigao 29 golova, a igrao je i na pozajmicama u Sanderlendu i Prestonu.

Za reprezentaciju Engleske nastupao je 28 puta, uz 10 golova.