Venger: Nepravedne kritike na račun Ozila

[dropcap]LONDON[/dropcap] Menadžer Arsenala Arsen Venger okarakterisao je naprevednim kritike na račun Mesuta Ozila nakon poraza u utakmici Lige šampiona protiv Borusije Dortmund.

U derbi susretu 1. kola D grupe londonske “tobdžije” izgubile su u utorak u Dortmundu rezultatom 2:0, a Ozil, jedan od ključnih igrača ekipe, zamijenjen je u 62. minutu.

“Zašto bi trebalo da Ozil bude žrtveni jarac? Ne razumijem to. Da, poraženi smo, ali se sada iz nekog razloga njegovi evidentni kvaliteti stavljaju pod sumnju na osnovu jednog meča. Moramo da priznamo da je fudbal igra živih ljudi, svi imaju uspone i padove. Ako neko treba da donese određene odluke, to je trener, on je odgovoran”, rekao je Venger, a prenosi Skaj Sport.

Njemački reprezentativac je prošle godine prešao iz madridskog Reala u Arsenal za sumu od 42 miliona funti, ali ove sezone ne pruža očekivane partije, pa se našao pod udarom kritika medija i navijača.

Arsenal trenutno zauzima 7. mjesto na tabeli Premijer lige sa jednom pobjedom i tri remija, a u narednom prvenstvenom meču u subotu gostuje Aston Vili u Birmingemu.