Murinjo čestitao Vengeru na uspješnom vođenju Arsenala

[dropcap]LONDON[/dropcap] Menadžer Čelsija Žoze Murinjo čestitao je uoči meča s Arsenalom Arsenu Vengeru na 18 godina uspješnog vođenja tog kluba, iako mu se nije izvinio što ga je krajem prošle sezone nazvao specijalistom za neuspjehe.

Murinjo se “posuo pepelom” rekavši da trijumf Čelsija nad Arsenalom od 6:0 u martu ove godine nije od velike važnosti, kao i da smatra da nijedan tim ne može da se uporedi sa “nepobjedivim Arsenalom” iz sezone 2003/04, kada u Premijer ligi nisu pretrpjeli poraz.

Ni Čelsi ni Arsenal nisu doživjeli poraz od početka sezone, s tim što je ekipa sa “Stamford Bridža” na čelu tabele sa pet pobjeda i jednim remijem, a Arsenal je četvrti sa dvije pobjede i četiri neriješena rezultata.

“Venger je ostvario izvanredne rezultate s Arsenalom. Čestitam njemu i klubu, jer uspjeh nema samo veze sa menadžerskim sposobnostima, već i sa filozofijom kluba”, rekao je Murinjo.

On je naglasio da je pobjeda u martu nad Arsenalom “nešto što se dešava jednom u 50 godina”.

“To prosto nije bilo normalno, s obzirom da se mečevi Čelsija i Arsenala obično završavaju tijesnim rezultatom. Arsenal je tada imao loš dan, a Čelsi nevjerovatan “, rekao je Murinjo.

Utakmica sedmog kola Premijer lige između Čelsija i Arsenala igra se na “Stamford Bridžu” u nedjelju od 15 sati.