Van Marvijk preuzima Južnu Koreju?

[dropcap]AMSTERDAM[/dropcap] Bivši selektor Holandije Bert van Marvijk pregovara s Fudbalskim savezom Južne Koreje o poslu selektora, prenijeli su južnokorejski mediji.

Direktor Izvršnog komiteta južnokorejskog saveza Li Jong-so rekao je da je početkom nedjelje boravio u Holandiji, gdje je razgovarao s Van Marvijkom, bivšim trenerom Fejnorda, Borusije iz Dortmunda i Hamburga.

“Sastao sam se s njim i rekao mi je da je zainteresovan za posao selektora Južne Koreje. Razgovarali smo sat i 50 minuta… Nismo postigli konkretan rezultat, ali jasno je da postoji interesovanje obe strane”, rekao je Li, a prenosi B92.

On je istakao da je Savez suzio izbor kandidata na tri trenera, ali da je Van Marvijk jedini s kojim je razgovarano. Prethodnih dana mediji su spekulisali da je među kandidatima i bivši hrvatski reprezentativac i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

“Sljedeće nedelje ćemo završiti pregovore s Van Marvijkom”, dodao je Li.

Dosadašnji selektor i legendarni reprezentativac Južne Koreje Hong Mjung-bo podnio je ostavku po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu, pošto je njegova ekipa osvojila samo jedan bod u grupnoj fazi.

Reprezentacija Južne Koreje u septembru igra prijateljske utakmice protiv Venecuele i Urugvaja, a sljedećeg januara će učestvovati na Azijskom kupu u Australiji.

Van Marvijk (62) je predvodio Holandiju do finala Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi i poraza od Španije od 1:0.

On je napustio klupu ‘Oranje’ poslije sva tri poraza na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. Prošlog septembra je preuzeo Hamburg, ali je otpušten poslije niza od sedam prvenstvenih poraza.