Uščuplić priznao da je pogriješio

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nema potrebe za sekiraciju i stvaranje nikakvog pritiska. Situacija u Fudbalskom klubu Sarajevo je dobra, a zbog serije loših rezultata novčano su kažnjeni fudbaleri i stručni štab. Prvenstvena pauza će nam odlično doći da zbijemo redove i ponovo budemo prepoznatljivi po sjajnoj igri, golovima i pobjedama.

To mišljenje dijele trener Dženan Uščuplić, predsjednik kluba Edis Kusturica, te kapiten bordo diva Amer Dupovac.

Svi oni su složni u jednom – umor je savladao igrače i to je jedini razlog slabih rezultata u posljednje vrijeme (remiji protiv Veleža, Mladosti i Travnika te porazi od Borusije), prenosi Dnevni avaz.

“Nakon loše utakmice protiv Travnika zaslužili smo da nas kazne, baš kao što uvijek dobijemo nagradu za dobro izdanje. Atmosfera u ekipi je odlična i Uprava stoji iza mene. Jednostavno, odigrali smo 10 utakmica za 30 dana i umor nas je dotukao. Teško je bilo nakon ‘Borusije Park’ vratiti se u bh. realnost”, rekao je Uščuplić.

Jedna od zamjerki na rad Uščuplića je ta što strateg bordo kluba koristi samo 13-14 igrača. Zašto protiv Travnika nije dao šansu nekim svježijim igračima?

“Trebao sam odmoriti bar još dva igrača i priznajem da sam pogriješio. Međutim, izveo sam najkvalitetnije igrače, jer sam smatrao da mogu iznijeti teret i slaviti u veoma važnom susretu, a onda otići na zasluženi odmor. Ipak, pogriješio sam. Opet kažem, Travnik smo morali pobijediti i nema nikakvog alibija”, dodao je Uščuplić, koji je priče da mu se sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković miješa u posao i određuje ko će igrati nazvao smiješnim i neargumentovanim.

Kapiten Sarajeva Dupovac igrače bordo kluba smatra jedinim krivcima za rezultatsku krizu i remi protiv Travnika (2:2).

“Željeli smo pobjedu više od svega, ali je nismo ostvarili. Odgovorni smo mi igrači, nismo pružili partiju kakvu je od nas tražio Uščuplić. Umorni jesmo, ali smo morali pobijediti. Ovo nam je velika lekcija, više ne smijemo prosipati bodove na Koševu. Već smo ih prosuli četiri. Novčane kazne za nas igrače ne bih komentarisao”, kazao je Dupovac.

Na pitanje kolike novčane kazne su dobili igrači i stručni štab Sarajeva, direktor Edis Kusturica nije želio odgovoriti, ali je kazao da je kazna velika i da će “opametiti sve da u narednom periodu budu znatno ozbiljniji”.

“Kada igraju dobro, dobiju premije. Kada igraju loše, slijede kazne. Sve radimo po statutu i svakom igraču i članu stručnog štaba će se od plaće odbiti nekoliko procenata zbog loše igre i postavke protiv Travnika. Ovo je posljednja opomena za sve, jer mi smo Sarajevo”, maveo je Kusturica.