Uprava Borca nije ni znala za slučaj Stančeski!?

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Uprava Fudbalskog kluba Borac izdala je saopštenje povodom oduzimanja 3 boda Borcu od strane Takmičarske komisije FS BiH, a po nalogu Disciplinske komisije Svjetske fudbalske federacije.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se Borcu oduzmu tri boda zatekla je i šokirala rukovodstvo kluba, stručni štab i igrače. Nedopustivo je da odluka Takmičarske komisije bude prvo objavljena na pojedinim portalima i u federalnim medijima, a da prethodno nije stigla na adresu našeg kluba. To dovoljno govori o neodgovornosti članova Takmičarske komisije i nadležnih u FS BiH, ali i o njihovom ‘naslađivanju’ zbog ovog što se dogodilo Borcu.

Sadašnje rukovodstvo FK Borac je od rukovodstva kluba koje je bilo aktuelno 2010. naslijedilo brojne neizmirene obaveze i presude prema bivšim igračima i u vrlo kratkom roku je riješilo blizu 40 takvih slučajeva, čime je omogućilo normalno funkcionisanje i stabilnost u radu na svim nivoima.

Jedan od takvih slučajeva je i dug (4.750 KM) prema bivšem igraču Perici Stančeskom, koji je u cjelosti izmiren, kao i kazna (1.000 švajcarskih franaka) zbog neplaćanja istog u predviđenom roku. Na žalost, prema odluci FIFA, sa zakašnjenjem jer je neophodna papirologija nedostajala u Borčevoj arhivi i sadašnja Uprava kluba nije ni znala za slučaj Stančeski.

Samo se pitamo do kada će ovakve stvari izvirati iz ladica i ugrožavati normalno funkiconisanje kluba!

Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su FK Borac godinama dovodili u ovakve pozicije, ukoliko ima još ovakvih slučajeva, da ih objelodane kako bi se pristupilo rješavanju istih.

Ovo samo potvrđuje da sistem funkionisanja klubova i fudbalskih saveza na svim nivoima ne štima jer se ovakve stvari ne bi dešavale, odnosno o njima ne bi raspravljala i odlučivala Svjetska fudbalska asocijacija.

I pored svega ovoga, FK Borac niko neće zaustaviti na putu oporavka, stabilizacije i daljeg napretka, kao ni što boljeg plasmana u Premijer ligi BiH. Iz ovih problema možemo izaći samo jači, što ćemo potvrditi igrama na terenu u nastavku sezone”, stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik kluba Draško Ilić.