Tradicija na strani Željezničara

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Željezničara u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će na Grbavici ugostiti ekipu mostarskog Veleža.

Almir Memić, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba FK Željezničar Admira Adžema, na pres-konferenciji je kazao da je 15-odnevna pauza dobro došla njegovoj ekipi nakon dva uzastopna poraza.

“Igrači su se oporavili i dobro smo se pripremili za predstojeću utakmicu. Velež je pokazao da je nezgodna ekipa i da bolje igra na strani nego kod kuće. Očekuje nas teška utakmica, ali smo spremni da dođemo do tri boda. Pobjedom nad Veležom bismo direktno eliminisali jednog konkurenta za Evropu”, kazao Memić.

Željezničar i Velež su u prošlosti odigrali čak 114 utakmica u raznim takmičenjima (prvi susret 1946). U novijoj istoriji u utakmicama bh. prvenstva odigrane su 32 utakmice. “Plavi” su bili mnogo uspješniji, sa 20 pobjeda uz 5 remija i 7 poraza. U 16 utakmica odigranih na Grbavici Željezničar je slavio 15 puta, dok je samo jedan susret okončan remijem.

Utakmica Željezničar – Velež na rasporedu je u nedjelju od 15 sati, a glavni sudija susreta biće Ognjen Valjić iz Banjaluke.