U Modriči počeo memorijalni turnir “Dr Milan Jelić”

[dropcap]MODRIČA[/dropcap] Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, otvorila je danas u Modriči Međunarodni memorijalni fudbalski turnir “Dr Milan Jelić”, koji se održava petu godinu kao znak sjećanja na bivšeg predsjednika Republike Srpske i sportskog radnika.

Ovaj turnir organizuje Fudbalski klub Modriča Maksima, a održava se na stadionu koji nosi ime Milana Jelića, koji je bio i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

Na turniru će nastupiti mlađe selekcije fudbalskih klubova “OFK Beograd” i “Crvena zvezda” iz Beograda, “Osijek” iz Osijeka, “Borac” iz Banjaluke, “Sloga” iz Doboja, “Borac” iz Šamca, “Crvena zvijezda” iz Gradačca, te domaćin “Modriča Maksima”.

Tešanovićeva je zahvalila rukovodstvima i igračima klubova iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske koji i ove godine fudbalskim turnirom odaju počast Milanu Jeliću, prerano preminulom sportskom radniku.

Fudbalski trener Nikola Nikić, jedan od inicijatora organizacije memorijalnog turnira, rekao je da će pobjedniku turnira i najboljim pojedincima biti uručeni pehari, a svim učesnicima zahvalnice.

Milan Jelić je rođen 26. marta 1956. u Koprivni, a preminuo je 30. septembra 2007. od posljedica srčanog udara, koji ga je zadesio u toku rekreacije na Gradskom fudbalskom stadionu u Modriči.

Od oktobra 2006. do smrti obavljao je funkciju predsjednika Republike Srpske, a bio je i generalni direktor preduzeća “8. septembar” u Modriči, te generalni direktor Rafinerije ulja Modriča.

Kao priznati sportski radnik u BiH i inostranstvu postigao je velike rezultate, prije svega na promociji sporta i sportske kulture u BiH.