Hiraldo: Rafa, operiši se što prije

[dropcap]ŠANGAJ[/dropcap] Kolumbijski teniser Santijago Hiraldo savjetovao je Rafaela Nadala da što prije operiše slijepo crijevo koje ga muči.

Kolumbijac je krajem 2012. godine imao poteškoća sa slijepim crijevom, stanje mu se zakomplikovalo i bile su potrebne dvije operacije.

“Ako slijepo crijevo ’eksplodira’ i to se inficira, on može da bude više od šest mjeseci van terena“, rekao je 26-godišnji Hiraldo, a prenosi B92.

Kolumbijac se poslije operacije u septembru 2012. vratio na teren početkom sljedeće godine, a taj problem opisuje kao jednu od najgorih situacija u životu.

“Trebalo mi je nekoliko mjeseci da se oporavim jer sam izgubio kondiciju i težinu. Bilo je užasno, najgori trenutak u mom životu, bio sam blizu smrti. Zato bih Rafi savjetovao da se što prije operiše. To što on radi mnogo je opasno“, kaže Hiraldo, trenutno 28. teniser planete.

Prema posljednjim informacijama, Rafael Nadal dobro se oporavlja od zapaljenja slijepog crijeva i nastaviće da pije antibiotike da bi mogao da igra do kraja sezone.