Tulić blizu klupe Slobode

[dropcap]MRKONJIĆ GRAD[/dropcap] Fudbaleri Slobode još nisu počeli sa pripremama za narednu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, a glavni razlog za to je što uprava još nije riješila pitanje šefa stručnog štaba poslije odlaska Zorana Dragišića u banjalučki Borac.

Sportski direktor Slobode Gojko Đurić istakao je da će pitanje trenera biti riješeno u narednih nekoliko dana i da je klupi najbliže Branimir Tulić, piše Glas Srpske.

“Osim Tulića, u kombinaciji su nekadašnji trener Modriča Maksime Marko Stojić i naš bivši igrač Đorđe Inđić. Odlučićemo se za trenera čije će se ambicije poklopiti sa našim. Želimo da Sloboda i dalje bude stabilan prvoligaš i plasirana u samom vrhu tabele”, rekao je Đurić.

Mrkonjićane je do sada napustilo šest prvotimaca. Duško Sakan je prešao u redove novog prvoligaša FBiH Maestra iz Jajca, Siniša Radoja u Rudar Prijedor, a Bojan Kremenović i Mihajlo Savanović na pripremama su sa banjalučkim Borcem i za sada je neizvjesno da li će definitivno napustiti klub.

Zbog obaveza na fakultetu sa “Luka” je otišao lijevi bek Vladan Gračanin, kao i napadač Ognjen Jeftenić.

“Ostali smo bez pola tima, ali nas ne hvata panika. Nudi nam se veliki broj mladih kvalitetnih fudbalera. Poznato je da mladi igrači imaju velike mogućnosti za napredovanje u našem klubu. Iz juniorskog pogona prvom timu priključićemo sedam-osam igrača na koje ozbiljno računamo u narednom period”, rekao je Đurić.