Cilj Rudara povratak u Premijer ligu

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Prozivkom na Gradskom stadionu, koju je obavio šef stručnog štaba Darko Nestorović, fudbaleri Rudar Prijedora počeli su juče pripreme za novu sezonu, u kojoj će se nakon pet sezona ponovo takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijedorčani su krenuli u “operaciju povratka u elitu”, što je u obraćanju igračima na prvom okupljanju prezentovao i potpredsjednik kluba Predrag Šorga, piše Glas Srpske.

“Naša želja je povratak u Premijer ligu BiH i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj. Želim vam puno sreće, zdravlja i dobrih rezultata i vjerujemo u vas da možete da iznesete teret takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske”, rekao je Šorga.

Treneru Nestoroviću pomagaće Nedžad Žerić, Srđan Marjanović i trener golmana Perica Topić. Nestorović je poslije uvodnog izlaganja izveo igrače na glavni teren, gdje su obavili lagani jednočasovni trening.

“Iza nas je odmor i vjerujem da ste napunili akumulatore za izazove koji nas očekuju u novoj sezoni. Naš cilj je poznat, a želja nam je da uz podmlađivanje ekipe i orijentaciju uglavnom na domaće snage, pokušamo da se vratimo tamo gdje nam je i mjesto, u Premijer ligu BiH”, naglasio je Nestorović.

Ako se stvore uslovi, Prijedorčani će ići negdje na pripreme, a ako ne, kada počne renoviranje Gradskog stadiona većinu treninga obaviće u Ljubiji. Planirano je odigravanje šest ili sedam kontrolnih utakmica, a prva je na rasporedu 16. jula protiv drugoligaša Župe Superpetrol u Milosavcima.

Igrači

Na prvom okupljanju za novu sezonu bilo je 18 fudbalera i to:

 1. Dalibor Kozić
 2. Nemanja Petrović
 3. Nebojša Šodić
 4. Dragoslav Stakić
 5. Nemanja Pekija
 6. Borislav Mikić
 7. Vedran Kantar
 8. Borislav Topić
 9. Igor Mirković
 10. Rastko Rokvić
 11. Neven Adžić
 12. Aleksandar Đokić
 13. Siniša Radoja
 14. Emir Kukavica
 15. Siniša Saničanin
 16. Saša Pušac
 17. Nemanja Marić
 18. Ajdin Redžić.