Tradicija uz Borac

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Nakon pobjede nad Travnikom fudbalere Borca očekuje još jedan u nizu derbija na Gradskom stadionu, pošto u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekuju Čelik.

Tradicija je apsolutno na strani Banjalučana, koji od tima iz Zenice nisu poraženi od 2006, kada je Čelik s 3:0 slavio na “Bilinom polju”. Od tada su odigrali 13 utakmica i Borac je zabilježio 9 pobjeda i 4 remija.

“Protiv Čelika moramo da ovjerimo bodove osvojene u Travniku i tako mnogo rasterećenije dočekamo naredne rivale”, rekao je Zoran Dragišić, pomoćni trener Borca, pred susret koji se igra u subotu od 20 časova.

Dragišić je istakao da je samopouzdanje u ekipi nakon trijumfa u Travniku na mnogo višem nivou nego nakon dva uvodna poraza od Mladosti iz Velike Obarske i Sarajevo, pišu Nezavisne novine.

“Ukoliko savladamo Zeničane, mnogo mirnije ćemo ući u nastavak prvenstva, ali ćemo napraviti i veliki skok na tabeli. Pobjeda protiv Travnika vratila je poljuljano samopouzdanje, atmosfera u ekipi je dobra i vjerujem da ćemo uz pomoć navijača zabilježiti pobjedu”, izjavio je pomoćni trener “crveno-plavih”, koji je istakao da za meč protiv Zeničana stručni štab ne može računati samo na povrijeđenog Stefana Savića.

Za meč konkuriše i Jovan Kastratović, za kojeg je prije nekoliko dana stigao sertifikat, ali je malo vjerovatno da će se napadač naći među prvih 11 koji će istrčati na teren Gradskog stadiona.

Ivan Kostić, ovoljetošnje pojačanje Borca i strijelac pobjedničkog gola u Travniku, istakao je će tim dati maksimum kako bi zabilježio novu pobjedu.

“Imamo priliku da pobjedom mnogo mirnije uđemo u nastavak prvenstva i siguran sam da ćemo je iskoristiti”, zaključio je Kostić.

U jednom od derbija 4. kola snage će na “Grbavici” odmjeriti Željezničar i aktuelni prvak Zrinjski.

Parovi 4. kola

Subota

  • Drina – Radnik (17)
  • Vitez – Slavija (17)
  • Sloboda – Široki Brijeg (17)
  • Zvijezda – Olimpik (17)
  • Velež – Travnik (17)
  • Borac – Čelik (20)
  • Željezničar – Zrinjski (21)

Nedjelja

  • Mladost VO – Sarajevo (17)

tabela_premijerBiH3