Isinbajeva sprema plan za treće zlato na OI

[dropcap]MOSKVA[/dropcap] Dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, najavila je pohod na treće zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Tridesetdvogodišnja Isinbajeva je u junu u Monaku donijela na svijet kćerku Evu, a osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i u Pekingu 4 godine kasnije.

“Moj trener Jevgenij Trofimov već je napravio raspored treninga u pripremama za Rio. Učiniću sve što je u mojoj moći da osvojim treće zlato”, rekla je ona.

Isinbajeva je tokom karijere 28 puta obarala svjetske rekorde, a poslije neuspjeha na Dvoranskom prvenstvu svijeta u Dohi 2010. napravila je jednogodišnju pauzu.

Vratila se takmičenjima u februaru 2011, kada je osvojila četvrtu titulu dvoranske svjetske šampionke u Istanbulu, prije nego što je na Igrama u Londonu 2012. osvojila bronzu, a potom 2013. i zlato na šampionatu svijeta na otvorenom u Moskvi.

Ruskinja je uoči šampionata u Moskvi najavila kraj karijere, ali se u međuvremenu predomislila i u maju saopštila da će poslije porođaja nastaviti da se bavi atletikom.