Tores: Bolji smo nego 2010.

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Fernando Tores, reprezentativac Španije, vjeruje da je sadašnji tim “crvene furije” bolji od onoga koji je 2010. osvojio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Španija je odbranu titule počela više nego ponižavajućim porazom od Holandije od 1:5, što je ujedno jedan od najtežih poraza te reprezentacije u istoriji. Bez obzira na to, napadač Čelsija je istakao da je tim u Brazilu bolji od onog prije četiri godine.

“Nema govora o tome da je tim lošiji, rekao bih da je mnogo bolji”, kazao je Tores i nastavio: “Mislim da smo psihološki spremni za situacije kao što je ova. Ova grupa je zajedno prošla kroz mnogo teških i mnogo dobrih trenutaka. Znamo za šta smo spremni i ne mislim da će psihološki faktor biti problem.”

Tim Visentea del Boskea je kritikovan da je prestar nakon poraza u Salvadoru, što je prvi put da je Španija primila pet golova u jednom meču nakon poraza od Škotske (2:6) 1963. godine. Ali, Tores vjeruje da ne treba mijenjati filozofiju igre.

“Tim je sazrio s godinama. Nema razloga da mijenjamo naš sistem. U Južnoj Africi smo izgubili prvu utakmicu, ali smo zadržali isti sistem i na kraju postali prvaci”, jasan je Tores.

Izjava je data prije utakmice s Čileom. Trenutni rezultat, nakon 49 minuta igre, je 2:0 za… Čile!