Partizanu gol nade pred revanš u Bakuu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Beogradu predstavnika Azerbejdžana, ekipu Neftčija iz Bakua, sa 3:2, u prvoj utakmici baraža za Ligu Evrope.

Prvi stepenik ka grupnoj fazi Lige Evrope izabranici Marka Nikolića preskočili su uspješno. Istina, stekli su samo gol viška uoči revanša, ali nakon svega što se dešavalo na terenu izboren je važan uspjeh koji uliva nadu da bi u Bakuu mogli do konačnog cilja.

Meč u Humskoj počeo je katastrofalno po crno-bijele. Poslije grubih grešaka odbrane brazilski internacionalac Kruz je za samo 6 minuta 2 puta matirao golmana Lukača i činilo se da domaćinu prijeti debakl.

Tim Partizana, međutim, nije posustao i u nastavku je svim silama nastojao da se vrati u meč. U tome mu je pomogao isti igrač koji je prethodno donio ubjedljivu prednost Neftčiju, jer je na efektan način postigao autogol.

Samo tri minuta kasnije Petar Grbić je lijepim lob udarcem donio izjednačenje i tada je definitivno bilo jasno da je predstavnik Srbije konsolidovao redove i da će jurišati na pobjedu.

To se i obistinilo u drugom poluvremenu, kada su crno-bijeli bili mnogo bolji, sigurniji, ali ne i precizniji. Ponovo je uz pomoć sreće savladan golman Stamenković, jer je i Junuzade zatresao sopstvenu mrežu, pa je tada dragocjena pobjeda već bila “u ruci”.

Ređale su se prilike pred golom gostiju, Partizan je na sve načine pokušavao da stekne plus dva, ali je Neftči na kraju odolio pritisku i vraća se kući s “podnošljivim” porazom.

Prava je šteta što crno-bijeli nisu krunisali mnogo bolju igru u drugom poluvremenu još jednim golom, ali, sve u svemu, i ovom pobjedom mogu da budu zadovoljni, s obzirom šta ih je snašlo u prvih 15-ak minuta meča.

Revanš susret između Partizana i Neftčija igra se za 7 dana u Bakuu.

Statistika

Meč je odigran na stadionu u Humskoj pred oko 11.000 gledalaca, a sudio je Husein Goček iz Turske.

Strijelci: Kruz (autogol) u 29, Grbić u 32. i Junuzade (autogol) u 69. za Partizan, a Kruz u 11. i 17. minutu za Neftči.

Žuti kartoni: Grbić, Ninković, Stanković, Drinčić, Fofana (Partizan), Flavinjo, Bertuči (Neftči).

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Grbić (od 71. S.Ilić), Ninković (od 61. Živković), Lazović, Škuletić (od 82. Fofana).

Neftči: Stamenković, Kaue, Silva, Junuzade, Bertuči, Ramos, Abdulajev (od 72. Kanales), Flavinjo (od 82. Maksimov), Seidov (od 90+4 Imamverdijev), Vobaj, N'For.