Skols se plaši za sudbinu Junajteda

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Plašim se za Junajted. Generalno, mogao bi da uđe u istu pustoš kao Liverpul devedesetih godina, napisao je u kolumni Pol Skols, bivši fudbaler kuba iz Mančestera.

Od odlaska legendarnog ser Aleksa Fergusona na kraju sezone 2012/13. “crveni đavoli” su počeli da bilježe mnogo lošije rezultate. Prvo je tim vodio Dejvid Mojes, koji je na kraju prošle sezone dobio otkaz pošto je s timom s “Old Traforda” završio na sedmom mjestu i nije izborio plasman niti u jedno međunarodno takmičenje. U istom ritmu je nastavio i novi menadžer Luj van Gal, koji je na startu sezone s Junajtedom doživio poraz od Svonsija, koji je bio prvi domaći na startu sezone od 1972, kada je na “Old Trafordu” trijumfovao Ipsvič.

Upravo zbog svega što se dešava u posljednje vrijeme Skols je kazao da se plaši za budućnost koja bi, po njegovim riječima, mogla da bude slična Liverpulovoj, koji je posljednju titulu u Premijer ligi osvojio davne 1990.

Da bi izbjegli sudbinu “redsa”, koji su posljednji trofej osvojili u sezoni 2011/12. u Liga kupu, a prije toga su postili šest sezona, Skols smatra da treba da angažuju provjerene igrače. Junajted je tokom ljeta potrošio skoro 100 miliona evra na tri pojačanja – Luka Šoa, Andera Ereru i Markosa Rohu, ali po mišljenju bivšeg veziste “crvenih đavola” oni nisu ti koji garantuju povratak na vrh.

“Šta im je potrebno? Pet igrača. Pet pristojnih igrača koji mogu da promijene situaciju na terenu koja izgleda očajno. Da budem jasan, muka mi je od kritikovanja kluba kojem sam dao život kao fudbaler. Ali Junajted mora da spriječi svoj pad”, istakao je legendarni vezista.

Junajted je tokom ljeta imenovao Van Gala za menadžera, a navijači su ga dočekali kao Mesiju. Međutim, već na debiju je doživio poraz iako tim iza sebe ima više nego sjajan pripremni period u SAD.

Iskusni stručnjak je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s Holandijom osvojio bronzu i sigurno je da tek treba očekivati bolje dane za Junajted pod njegovim vođstvom. Priliku za popravni Junajted ima već za vikend, kada gostuju kod Sanderlenda.