Sušić: Protiv Argentine uz sebe moraš imati i sreću

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Naš je cilj bio da pružimo što jači otpor jednom od favorita za titulu svjetskog šampiona. Tako je i bilo. Zadovoljan sam, rekao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvoj reakciji na utakmicu protiv Argentine u prvom kolu grupe F Svjetskog prvenstva, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa stadiona “Marakana” u Rio de Žaneiru.

O porazu BiH od favorizovane Argentine (1:2), u meču gdje njegova ekipa nije bila inferiorna, Sušić je još istakao: “Imali smo nesreću. Sami sebi dali smo gol u prvim minutama. Kada igraš protiv Argentine moraš igrati dobro i imati puno sreće.”

Na pitanje da li žali što je strijelca Vedada Ibiševića ostavio na klupi, odgovorio je: “Ne žalim. Sa Ibiševićem sam pričao prije utakmice. Rekao sam mu da protiv Argentine ne smijem igrati sa dva napadača. Da smo u startu počeli sa dva napadača možda bi trijumf Argentine bio uvjerljiviji. Najozbiljnije računam na Ibiševića  u onim utakmicama gdje trebamo pobijediti.”

A, BiH će za prolazak u osminu finala morati pobijediti Niregiju i Iran, ili barem jednu od naredne dvije utakmice, s tim da više ne izgubi do kraja grupne faze.

“Favoriti protiv Nigerije i Irana? Jedan dio odgovora može nam dati njihova utakmica. Ako bude neriješeno, Nigerija nema drugog izbora nego da nas pobjedi u Cuiabi, a i mi ćemo vjerovatno morati igrati na pobjedu. Nadam se pobjedama Argentine, pa da međusobno odlučimo ko zaslužuje drugo mjesto”, kazao je Sušić na konferenciji za medije.

Naglasio je i kako je rekao igračima uoči susreta s Argentinom da mogu izgubiti, ali ne sa velikom razlikom, što se i desilo.

“Preostaju nam utakmice za drugo mjesto u grupi. Možda nam četiri boda budu dovoljna, ako Argentina pobijedi sve u grupi”, procjenjuje Sušić, dodavši da uopšte nije razočaran zbog poraza od Lionela Mesija i društva.

Selektor BiH se zahvalio i Brazilcima koji su, uz bh. navijače,  na Marakani bodrili njegov tim.