Sabelja: Šestica za igru Argentine

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Alehandro Sabelja, selektor fudbalske reprezentacije Argentine, nakon trijumfa u utakmici grupi “F” Mundijala nad Bosnom i Hercegovinom (2:1) istakao je kako je njegova ekipa zaslužila bodove, prenosi specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa stadiona “Marakana” u Rio de Žaneiru.

“Bili smo dosta oprezni na početku utakmice. Kontrolirali smo igru. U drugom poluvremenu smo imali i dubinu u igri, a izmjene sam izvršio kako bih pritisnuo protivnika. Osim što smo kontrolisali igru, za trijumf nad BiH morali smo ponuditi i nešto više. Svašta se moglo dogoditi kod rezultata 1:0”, rekao je Sabelja, a o podršci BiH od strane Brazilaca sa tribina stadiona Marakana u Rio de Žaneiro, kazao je: “Bolje je da pričamo o fudbalu, a ne o raspravama, o politikama i drugim stvarima.”

Naglasio je kako nije prezadovoljan igrom protiv BiH.

“Za našu igru dajem ocjenu šest od deset. Moramo popraviti igru i to je moj posao da uradimo u narednim danima”, smatra Sabelja, tvrdeći da je Mesi najbolji igrač na svijetu i jedan od najboljih svih vremena, što je pokazao i protiv BiH.