Surova sudbina Atletika

[dropcap]MADRID[/dropcap] Atletiko Madrid je i ovog puta, u fijnalu Lige šampiiona protiv madridskog Reala, doživeo istu surovu sudbinu kao i prije 40 godina protiv Bajerna iz Minhena, kada je bukvalno ispustio već viđenu pobjedu, opšta je ocjena španskih medija.

“Ponovo je Atletiko Madrid na svojoj koži iskusio surovost u kontinentalnom finalu”, kaže se na naslovnoj strani “Marke”.

Atletiko je već imao u “džepu” pobjedu, pošto je do 93. minuta vodio sa 1:0, ali je brod Dijega Simeona, koji je praktično već bio u “luci”, potonuo prije svega zahvaljujući izjednačujućem “torpedu” Serhija Ramosa. Uslijedio je potom potpuni krah Atletika u režiji Gereta Bejla, Marsela i Kristijana Ronalda – 4:1.

Španski mediji podsjećaju da se u slučaju Atletiko Madrida istorija surovo ponavlja, evocirajući finale 1974. kada je igrač Bajerna Hans Georg Švarcenbenk u 119. minutu izjednačio, a dva dana kasnije odigrana je odlučujuća utakmica koju je Bajern dobio s 4:0.

“Atletiko Madrid je izgubio prije 40 godina prema skoro istom scenariju, kada je gol Švarcenbeka omogućio odigravanje odlučujućeg meča u kojem Bajern nije imao pravog protivnika”, podsjeća katalonski “El mundo deportivo”.

“El Pais” takođe konstatuje da se sudbina surovo poigrala s Atletikom.

“Titula je bila istorijski značajna jer je Real Madrid krunisan po deseti put, a Aletiko je osuđen na isti surovi način kao prije četiri decenije”, zaključuje “El Pais”.