Fudbalerke BiH savladale Farska ostrva

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Ženska seniorska reprezentacija BiH porazila je danas na stadionu “Bilino polje” u Zenici reprezentaciju Farskih ostrva rezultatom 2:0, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovom pobjedom su se reprezentativke BiH učvrstile na četvrtoj poziciji u grupi G, gdje su najbolje plasirane Škotska i Švedska.

Izabranice Samire Hurem su u prvom poluvremenu nametnule svoj tempo igre i imale nekoliko konkretnih prilika, ali nisu uspjele zatresti mrežu protivničke ekipe.

Početkom drugog poluvremena, u 46. minutu utakmice, Milena Nikolić je postigla pogodak i dovela svoju ekipu u vodstvo. Reprezentacija BiH nastavlja sa kvalitetnom igrom što je u 66. minutu urodilo plodom. Alisa Spahić pogađa protivničku mrežu i povećava vođstvo bh. reprezentacije, što je bio i konačan rezultat susreta.

Selektor reprezentacije BiH Samira Hurem je nakon utakmice izjavila da je jako srećna povodom osvajanja tri boda u susretu protiv Farskih ostrva.

“Zadovoljna sam igrom, iako je u prvom poluvremenu bilo teško, jer su se protivnici zatvorili. Moje igračice su bile malo nestrpljive i željele su da postignu gol. Uspjele smo se na poluvremenu dogovoriti da ne žurimo. Postigli smo prvi gol kada su se i protivnice otvorile i pokušale da nam kontriraju, što je nama odgovaralo”, kazala je ona.

Milena Nikolić, strijelac prvog gola, izjavila je kako je pobjeda najbitnija u današnjoj utakmici.

“Bitno je zaista da smo pobijedile i tako se približile trećoj poziciji. Dale smo svoj maksimum i ostavile svoje srce na terenu. Farska ostrva su malo tvrđa ekipa, ali smo uspjele da pobijedimo. Zadovoljne smo rezultatima s obzirom na prošle godine kada nismo imale uopšte dobijene utakmice. Sada smo dokazale da možemo bolje da igramo i da pariramo jednoj Švedskoj ili Škotskoj. Imamo tešku grupu, ali smo zadovoljne dosadašnjim uspjesima”, kazala je Nikolićeva.