Sudijska nadoknada kobna za “sokolove”

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Fudbaleri Slavije bili su nadomak osvajanja boda protiv Čelika u Zenici, ali više sreće u sudijskoj nadoknadi imali su domaći koji su stigli do pobjede od 3:2.

Seriju pogodaka otvorili su Zeničani u drugom minutu. Poslije centaršuta Nikole Simića odlično je reagovao Jovo Kojić i doveo domaću ekipu u vođstvo. Mogli su Zeničani u 22. minutu udvostručiti prednost, kada je Vernes Selimović šutirao, ali je golman Mladen Lučić bio na visini zadatka.

Otvaranje drugog dijela pripalo je “plavo-bijeloj” ekipi, koja je u 53. minutu izjednačila rezultat. Povratnik u redove Slavije nakon povrede Duško Radosavljević dobro je izveo korner, a potom je Zoran Kokot asistirao Goranu Popoviću, koji je matirao golmana Adija Adilovića. Poslije snažnog udarca Eldara Kavazovića u 77. minutu čuvar mreže Slavije odbio je loptu do Marina Popovića, kome nije bilo teško da postigne pogodak za 2:1. Četiri minuta kasnije u šesnaestercu Čelika oboren je Miljan Govedarica, a Kokot je donio novo izjednačenje iz penala.

Kada su svi očekivali kraj, Simić je u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu Čelika od 3:2.

“U utakmicu smo ušli rasterećeno u želji da ostvarimo dobar rezultat, ali na kraju u tome nismo uspjeli. Sve je išlo po planu, ali je nekada potrebna i sreća da se pobijedi ili osvoji bod. Dva puta smo postizali pogotke, ali za treći nije bilo vremena”, istakao je Mahir Karić, fudbaler Slavije.

Statistika

Čelik – Slavija 3:2 (2:0)

Strijelci: 1:0 Kojić u 2, 1:1 G. Popović u 53, 2:1 M. Popović u 77), 2:2 Kokot iz penala u 81, 3:2 Simić u 90+3 minutu.

Stadion: “Bilino polje” u Zenici.

Gledalaca: 150

Sudija: Elvis Mujić (Banovići) 6.

Žuti kartoni: Mišić, Gojković, Simić, M. Popović, Bašić, Pezer, Adilović, Đelmić (Čelik), Karić, Lučić (Slavija).

Igrač utakmice: Nikola Simić (Čelik) 7.

Čelik: Adilović 6, Gojković 6, Osmanagić 6 (od 70. minuta Kavazović -), Selimović 5,5 (od 46. minuta Alispahić 6), Kojić 6,5, Simić 7, Bureković 6,5, Pezer 6, Mišić 6, Bašić 6, Đelmić 6,5

Slavija: Lučić 6,5, Popović 6,5, Lemez 6, Vejnović 6, Šabanović 6, Radosavljević 6 (od 74. minuta Zeba -), Karić 6, Govedarica 6, Oglečevac 6, Kokot 6,5 (od 85. minuta Radović -), Salković 5,5 (od 46. minuta Lambulić 6)